Svět vynikající hry Root se rozšíří o nový titul Path s otevřeným světem
Novinka zdroj: Leder Games

Svět vynikající hry Root se rozšíří o nový titul Path s otevřeným světem

8. 12. 2022 15:11 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Už jste se pustili do nově vydané české verze strategického Oath: Kroniky říše a vyhnanst, o které jsme informovali jen před pár dny? A nedostali jste díky ilustracím chuť se opět vrátit do univerza fenomenálního titulu Root od stejného autora a vydavatelství? No tak to byste měli zbystřit, protože samotný Cole Wehrle na festivalu PAX Unplugged magazínu Dicebreaker potvrdil, že bychom se v budoucnu měli dočkat zcela nové hry z tohoto světa.

O její návrh se postará zakladatel společnosti Leder Games, Patrick Leder. A aby následně firma uctila svou tradici názvů her, které se skládají z pouhých čtyř písmen, tak její jméno nejspíše bude Path (ačkoliv se stále jedná o pracovní verzi názvu). Kromě toho bylo potvrzeno, že se bude jednat o titul, který nabídne otevřený svět. To znamená, že se dá očekávat i legacy systém, kdy však jedna seance by neměla zabrat více než dvě hodiny. Tvůrci myslí i na to, aby se jednalo o přístupnější verzi tohoto druhu her.

Wehrle následně ještě prozradil, že projekt má být ve vývoji už několik let. Root byl totiž původně zamýšlen jako titul, který odstartuje zcela nové univerzum, kdy ilustrátor Kyle Ferrin vytvořil několik náčrtů pro samotný Path, avšak nakonec jeho nápady byly využity právě v Rootu.

Ostatně první zmínky o této nové hře můžeme nalézt už v oficiálním blogovém příspěvku z roku 2019. Ten jej popisuje jako hru s otevřeným světem a alternativními podmínkami vítězství. Zaměřovat se pak má na Tuláky, kteří budou objevovat nové hranice. Postupně nasbírají slávu a tím získají i vliv v jednotlivých frakcích tohoto světa, což jim otevře nové možnosti pro zisk bodů. V tomto příspěvku se navíc ještě zmiňuje, že hra má přinést i „robustní sólový režim“.

Každopádně podrobnější informace se pravděpodobně dozvíme v budoucnosti, během níž ostatně nejspíše bude potvrzený i oficiální název, případně datum vydání. Nicméně jestli se do tohoto světa chcete vrátit dříve, můžete třeba navštívit videoherní platformu Steam, kde se nalézá kvalitní digitální verze Rootu. Anebo jednoduše oprašte svou starou krabici.

Nejnovější články