Chystá se pokračování hry Duna: Impérium, které bude kompatibilní s dosavadními produkty
Novinka zdroj: Dire Wolf

Chystá se pokračování hry Duna: Impérium, které bude kompatibilní s dosavadními produkty

9. 8. 2023 11:12 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Filmová Duna, kterou do kin v roce 2021 přinesl neomylný Denis Villeneuve, spustila jemnou renesanci této značky, která se dostala do podvědomí mnoha dalších lidí. Z toho logicky profitovaly i deskové hry, kterých je možné hrát už opravdu slušné množství. Snad mi v tomto případě nikdo nebude příliš trhat hlavu, když řeknu, že jednou z těch nejpovedenějších je strategický worker placement Duna: Impérium.

Ten už v základu nabízí komplexní, vtahující zážitek nejen pro fanoušky značky, který dodatečně rozšířila dvě povedená rozšíření: Vzestup Iksu a Nesmrtelnost. A nyní přichází první pokračování. Nebo, jak se to vezme. Nově představená hra Dune: Imperium – Uprising je samostatně hratelná, ale můžete do ní zakomponovat prvky z rozšířeních i většinu karet z předchozí hry. Tato kompatibilita funguje i opačně, kdy některé prvky z Uprising můžete využít i v původní hře.

Vypadá to, že se v tomto případě bude dávat větší důraz na nové filmy, specificky pak na chystanou druhou část, která má premiéru na podzim, ale spekuluje se o odkladu na příští rok. Tyto domněnky potvrzují třeba nové karty postav, na nichž jsou vyobrazení herci, jako je Léa Seydoux (Lady Margot) nebo Timothée Chalamet (Muad’Dib).

Jinak se opět bude využívat kombinace deckbuilding a worker-placementu. Při hraní využijete různých metod k dosáhnutí dominance, jako je politikaření či špionáž. Také však půjde osvojit si způsoby Fremenů, kdy se třeba naučíte jízdu na obřích písečných červech.

Vyloženě konkrétní novinky a změny oznámené zatím nebyly – tedy s výjimkou jedné. Hra představí nový režim pro 6 hráčů, v němž se rozdělíte do dvou týmů, v nichž se utkáte o nadvládu nad pouštní planetou.

Dune: Imperium – Uprising opět navrhl Paul Dennen, který stojí i za předchozím titulem. Projekt si neprojde crowdfundingovou kampaní a rovnou poputuje do obchodů někdy v posledním čtvrtletí tohoto roku.

Nejnovější články