Blackfire přeloží očekávanou válečnou hru Dune: War for Arrakis
Novinka zdroj: Foto: CMON

Blackfire přeloží očekávanou válečnou hru Dune: War for Arrakis

19. 4. 2023 15:27 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Písek je drsný, špinavý, obtížný a zaleze vám všude. Proto ho spousta lidí nemusí. Avšak najdou se i někteří, kteří se s životní filozofií Anakina Skywalkera příliš neztotožňují, a ti jistě s otevřenou náručí uvítají nejnovější oznámení vydavatelství Blackfire ohledně dalšího výletu na pouštní planetu Arrakis v očekávané asymetrické strategii Dune: War for Arrakis.

Proč se pro vydavatelství jedná o pořádný úlovek? Protože jde o titul dvojice složené z Marca Maggi a Francesca Nepitella, která stojí za oceňovanou, chválenou a všeobecně výtečnou hrou Válka o prsten. Projekt v minulém roce prošel crowdfundingovou kampaní, která tvůrcům jistě udělala radost, protože nabrala kolosální rozměry a vybrala 29 miliónů korun. Přispěvatelům by pak hra měla domů dorazit někdy v říjnu. Ale díky oznámenému překladu vás nemusí vyloženě mrzet, že jste kampaň minuli (ačkoliv skrze ni šlo získat různé bonusy).

Těšit se lze na pořádnou základní krabici, ve které si zábavu najdou jak sólisté, tak klidně i čtyři hráči. Zážitek by ovšem měl být nejlepší ve dvou, protože podobně jako ve Válce o prsten se hráči ujmou jedné ze dvou hlavních stran, které se přetahují o titulní pouštní planetu a díky tomu také o kontrolu nad nejvzácnější substancí široko daleko – kořením. Buď si zkusíte ovládat zlotřilé Harkonneny, nebo se postavíte na stranu odboje, v jehož čele stojí dědicové rodu Atreidů – Paul a Jessica. V případě hry ve více než 2 hráčích se další dvojice ujme velení fremenů a rodu Corrino, kteří pomáhají svým spojencům v dosáhnutí výhry.

zdroj: CMON

Na ploše zákeřného boje o kontrolu nad planetou budou všichni ovládat různé jednotky, které fungují jako potřebné síly k nastolení dominance. Samozřejmě ale také musí za pomoci sběračů získávat melanž, což je ovšem podnik nebezpečný, protože v dunách číhají píseční červi. Jak celý boj dopadne, to spočívá na bedrech hráčů, ale také na systému akčních kostek a karet událostí. Nicméně stejně jako ve válčení o Středozem, i zde si vytvoříte vlastní vyprávění, které se ani zdaleka nemusí vyvíjet tak, jak ho znáte z předlohy.

Blackfire společně se základem rovnou přeloží rozšíření The Spacing Guild, což je jediná expanze, která půjde do běžného prodeje (v rámci Kickstarteru šlo získat ještě expanzi s pašeráky). Hráči díky přídavku budou moci provádět speciální akce Impéria, díky kterým přinutí Kosmickou gildu, korporaci CHOAM nebo shromáždění velkorodů Landsraad, aby jim pomohly v jejich snažení. Novinky jsou spojené s dalšími herními deskami a figurkami (kterých i v základu bude požehnaně).

Dune - War for Arrakis zdroj: Foto: CMON

Na vydání přeložené verze si však zájemci musí chvíli počkat, Blackfire aktuálně odhaduje, že ji na trh uvede někdy na jaře 2024. Ale zase budete mít delší čas na rozmyšlenou, jestli se do bitvy o Arrakis pustíte.

Případně ten čas můžete vyplnit blížícím se českým vydáním Assassin’s Creed: Brotherhood of Venice. Společnost aktuálně hlásí, že dorazil předprodukční vzorek, takže budou-li bohové nakloněni, výroba už nepotrvá dlouho.

Assassin's Creed – Brotherhood of Venice zdroj: Blackfire

Nejnovější články