Chcete navrhovat hry? Nechte si poradit od světových designérů během akce Board Game Design Virtual Summit
Novinka zdroj: Board Game Design Virtual Summit

Chcete navrhovat hry? Nechte si poradit od světových designérů během akce Board Game Design Virtual Summit

15. 2. 2023 10:26 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Přemýšleli jste o tom, že se vrhnete do návrhu své vlastní stolní hry? Případně vás takový proces tvorby láká? Nevíte ale, s čím začít, jak postupovat a jestli to má vůbec smysl? V tom případě si v kalendáři můžete zakroužkovat 21. až 27. února, kdy v tomto týdnu proběhne už několikátý ročník akce Board Game Design Virtual Summit.

Jedná o sedmidenní virtuální akci, která je určená právě pro všechny designéry bez rozdílu zkušeností i místa pobytu. Během těchto dní bude do světa vypuštěno hned několik předem nahraných rozhovorů s předními lidmi z oboru, mezi nimiž je Alan R. Moon, tedy návrhář hry Jízdenky, prosím!, Bruno Cathala (Kingdomino), Leslie Scott (Jenga/Tower) nebo třeba vedoucí marketingu crowdfundingové platformy Gamefound, Alex Radcliffe.

Všechny tyto předem připravené rozhovory a přednášky budou vydávány první čtyři dny akce, tedy od 21. do 24. února, vždy v 16:00 našeho času. Po těchto dnech přijdou na řadu živé panelové diskuze s vybranými hosty, ve kterých se může kdokoliv ptát na různé všetečné a zvídavé otázky. Tyto panely bude moderovat návrhář, vydavatel a tvůrce – Joe Slack. Všichni zájemci navíc budou mít po dobu průběhu celé akce přístup ke speciálnímu serveru na Discordu, kde mohou komunikovat, testovat a spojovat se s ostatními.

Teď ale to nejlepší. Pro přístup k nahraným rozhovorům a k Discordu nemusíte platit ani korunu. K obojímu se totiž dostanou všichni zájemci, kteří si „pořídí“ bezplatnou základní propustku. Jestli se ovšem chcete zúčastnit živých panelových diskuzí a mít přístup k nahraným rozhovorům navždy (tedy nejen během konání akce), musíte už zaplatit necelých 1 300 korun.

Vyšší úroveň za 1 500 korun vám poté ještě dá doživotní přístup k bonusovým rozhovorům. A v ceně nejdražší vstupenky, která stojí 3 750 korun, ještě navíc dostanete přístup k designerskému kurzu Joea Slacka. S tím je spojený i upgrade vašeho komunitního členství na šest měsíců, díky kterému můžete podstoupit dvakrát měsíčně skupinové rozhovory, které vám zodpoví případné dodatečné otázky v rámci zmíněného kurzu. Všechny tyto „vstupenky“ lze pořídit na oficiálních stránkách.

Nejnovější články