Podsvětí je týmová hra se skrytými rolemi plná převozníků duší a přisluhovačů démonů
Novinka zdroj: Tlama Games

Podsvětí je týmová hra se skrytými rolemi plná převozníků duší a přisluhovačů démonů

7. 7. 2023 15:09 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství TLAMA games pro letošní rok dále chystá menší karetní hru Podsvětí od Joosta Dase, který tentokrát vystupuje nejen coby autor, ale i ilustrátor. V této hře určené čtyřem až osmi hráčům se rozdělíte do týmů s minimální možností komunikace mezi týmy.

Někteří hráči totiž budou tajnými přisluhovači démonů, kteří vzájemně znají své identity. Většina hráčů ale bude počestnými převozníky duší, kteří vůbec nevědí, který ze spoluhráčů je na jejich straně a který proti nim. Takže něco ve stylu Nevyzpytatelných, jen v kompaktnější a jednodušší podobě.

Hráči se tajně rozhodují, zda na jednu z lodí mířících do Limba pošlou počestné duše, nebo démona, za což dostanou kartu daru schopnou poskytnout cenné informace a vzbudit podezření. Následně se ještě hlasuje o tom, která ze dvou lodí vůbec vypluje a výsledné obsazení na lodi rozhoduje o vítězných bodech.

Hra Podsvětí v sobě obsahuje rovnou tři malá rozšíření se dvěma dodatečnými sadami darů a jedním modulárním rozšířením, přičemž vydavatel v rámci předobjednávek nabízí ještě neoprenovou hrací podložku a deluxe balíček s dřevěnými žetony a kovovou mincí. Všeho se dočkáte v září.

Nejnovější články