České vydavatelství TTGames oznamuje svůj čtvrtý projekt: ArcheOlogic od spoluautora Turing Machine
Novinka zdroj: Ludonaute

České vydavatelství TTGames oznamuje svůj čtvrtý projekt: ArcheOlogic od spoluautora Turing Machine

3. 1. 2024 10:23 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Mladé české vydavatelství TTGames, které na český trh přineslo deskové hry Abyss a Zahradní říše, na Facebooku popřálo svým fanouškům vše nejlepší do roku 2024 obrázkem, na kterém jsou čtyři deskovky – již zmíněná a vydaná dvojice, dříve oznámená Ecos: První kontinent a ArcheOlogic.

A jelikož je to poprvé, co se čtvrtá z nich objevuje v souvislosti s tímto vydavatelstvím, jedná se o nové oznámení. ArcheOlogic tedy bude další počeštěnou hrou a zajímavý na ní je už její autor Yoann Levet, který spolu s Fabienem Gridelem stvořil výborný Turing Machine (vydá Mindok už 1. února).

Jistá spojitost mezi oběma hrami tu je – i ArcheOlogic totiž využívá speciální dešifrovací zařízení, které vám pomůže najít ztracené budovy v dávno zapomenutém městě, které se pokoušíte zmapovat. Ve hře nacházíte zakódované karty ponechané zde prastarou civilizací a pokládáním dotazů takzvanému archeoskopu zjišťujete, kde leží ta která budova a vše si ve stylu tetrisu zaznamenáváte na svůj vlastní plánek skrytý před zraky ostatních hráčů zástěnou.

Hra pojme až čtyři hráče, nabízí sólo mód a dohrát byste ji měli do 45 minut. Zatím se nedozvídáme, kdy se hry ArcheOlogic v češtině dočkáme, ale zahraniční ohlasy jsou už teď velmi pozitivní.

Nejnovější články