Turing Machine nakonec přece jen vyjde v češtině
Novinka zdroj: Le Scorpion Masqué

Turing Machine nakonec přece jen vyjde v češtině

19. 7. 2023 15:19 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Na loňském veletrhu Spiel v Essenu se mezi nejžádanějšími a bleskově vyprodanými hrami objevila deskovka Turing Machine, která okamžitě poutala pozornost proděravělou krabicí evokující děrované štítky, které poháněly jedny z prvních počítačů.

Ve hře se snažíte uhádnout kombinací tří čísel tak, že se na ní dotazujete „počítače“. Ale nebojte, nejedná se o další hru s mobilní aplikací. Unikátní systém proděravělých štítků vám bez použití moderních technologií dokáže odpověď ano/ne na otázky typu: „Je dané číslo větší než tři?“ nebo například: „Je dané číslo sudé?“.

Postupně se takto za použití dedukce dopracujete k výslednému číslu. Ve hře je možné řešit nepředstavitelných 7 milionů problémů, takže se jen tak neohraje. Mohou ji hrát až čtyři hráči, kdy jde čistě o to uhádnout daný kód jako první. K žádné interakci mezi hráči nedochází. Proto byl Turing Machine zvolený nejlepší solitérní hrou loňského roku komunitou kolem webu BoardGameGeek.

A my se tohoto vytříbeného kousku časem dočkáme v češtině. Jeho lokalizaci dnes oznámilo vydavatelství Mindok bez data vydání, ale víme, že se hra i v češtině bude jmenovat Turing Machine, jelikož proděravělou krabici prý není možné počeštit.

Nejnovější články