Česká deskovka Statera rozjede za měsíc crowdfundingovou kampaň
Novinka zdroj: Vlastní foto autora

Česká deskovka Statera rozjede za měsíc crowdfundingovou kampaň

11. 1. 2023 10:21 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Koncem listopadu loňského roku jste si u nás mohli přečíst mé dojmy z chystané české deskovky Statera od studia FATboardgames, která se co nevidět vydá do rozbouřených vod crowdfundingu pro finance na svou výrobu.

Tvůrci konečně prozradili, kdy dojde ke spuštění kampaně, takže si všichni můžete dát upomínku do kalendáře na 7. února, ale možná pro vás bude pohodlnější zaskočit na předběžnou stránku na platformě Gamefound a zapnout si sledování, díky čemuž vám neunikne žádný z updatů kampaně ani její start.

Na předběžné stránce ještě nejsou informace o dostupných edicích a jejich cenách, které se odhalí nejpozději se spuštěním kampaně. Můžete se ale podívat na pár obrázků, videí a něco málo si o hře přečíst.

Statera je nevšední hra pro jednoho až čtyři hráče řízená scénáři, které různými způsoby upravují pravidla hry, podmínky vítězství a tak podobně. Vždy v tom ale hrají roli nějakou velké váhy, na nichž si protivníci poměřují množství obětovaných duší. Jedná se hru řízenou akcemi, která používá karty pro vylepšení těchto akcí a budete v ní v hojné míře bojovat o území. Je ale ve své podstatě jednoduchá a přístupná.

Pokud vás zajímá podrobnější pohled na hru včetně prvotních dojmů, určitě nevynechejte můj již zmiňovaný článek. Zároveň si můžete rovněž do svých kalendářů zakroužkovat datum 31. ledna, kdy od 14:00 proběhne na YouTube další živé vysílání našeho pořadu BoardGame Club.

V něm bude naším hostem právě jeden z autorů hry Statera a budete tak mít jedinečnou příležitost zeptat se ho na cokoliv, co vás zajímá. Pokud se neradi ptáte během živých vysílání nebo ho nebudete stíhat, můžete své dotazy předem posílat na adresu: redakce@zestolu.cz. Hru si zároveň můžete vyzkoušet v Tabletop Simulatoru.

Nejnovější články