Cephalofair chystá vedle RPG a figurek pro Gloomhaven i jeho aktualizovanou druhou edici
Novinka zdroj: Cephalofair Games

Cephalofair chystá vedle RPG a figurek pro Gloomhaven i jeho aktualizovanou druhou edici

2. 6. 2023 9:41 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Cephalofair Games se nesmazatelně zapsalo do dějin svou megalomanskou stolní hrou Gloomhaven, která na ploše stovky scénářů rozpoutává mozky zavařující bitvy nejen v podzemních kobkách.

Dlouho se držela na první příčce prestižního žebříčku na BoardGameGeeku, než jí letos sesadil Brass: Birmingham (viz článek). Popularita hry se zasloužila o spoustu dalších produktů, jako je rozšíření zvané Zapomenuté kruhy a tři další deskovky: strategie Founders of Gloomhaven, přístupnější verze Lví chřtán a letos po dlouhé době nástupce Gloomhavenu – nejvýdělečnější hra v historii Kickstarteru zvaná Frosthaven.

A tím řada produktů zdaleka nekončí. Už nějakou dobu víme, že se chystá stolní RPG ze světa Gloomhavenu, které bude na svůj vznik vybírat peníze na Backerkitu již 20. června. Součástí kampaně bude také krabice nazvaná Miniatures of Gloomhaven, tedy přes 500 figurek nahrazující kartonová monstra ze základní hry, které navíc můžete použít ve zmíněném RPG.

Gloomhaven: Second Edition zdroj: Cephalofair Games

Zároveň bude možné si v této kampani zakoupit druhý tisk hry Frosthaven, pokud jste ten první minuli a nestojíte o českou verzi, kterou má ke konci letošního roku vydat Albi. No a protože se někomu ve studiu Cephalofair Games zdálo, že by to na jednu kampaň mohlo být pořád málo, tak se dozvídáme ještě o jednom produktu, který si budete moct zakoupit – Gloomhaven: Second Edition, tedy ve své podstatě takový remake hry, která to všechno začala.

Druhá edice si zachová původní svět, příběh a náročnou hratelnost, ale zároveň přidá spoustu nového. Dojde k vyvážení herních tříd, některých předmětů a scénářů, budete se dívat na nové ilustrace, číst nové texty, prožívat nové události, hrát s přepracovanými figurkami, a dokonce se objeví reputační systém založený na frakcích.

„Ačkoli je Gloomhaven velmi oblíbený, nejsem si jistý, zda by ho někdo označil za dokonalý. Jsem nadšený, že mám příležitost tuto neuvěřitelnou hru dotáhnout, a to díky velkému množství vylepšení a zdokonalení obsahu na základě toho, co jsme se s týmem za posledních šest let naučili nasloucháním fanouškům a vlastním hraním hry. Nová edice bude ještě fantastičtější,“ komentuje oznámení sám Isaac Childres, autor Gloomhavenu.

O druhé edici Gloomhavenu se v tuto chvíli nic víc konkrétnějšího nedozvídáme, ale nejpozději se spuštěním kampaně budeme moudřejší nejen co do nového obsahu, ale také z hlediska času doručení a ceny.

Nejnovější články