Čarodějnická karetka Evenfall našla českého vydavatele. Připravte se na Soumrak
Novinka zdroj: Tlama Games

Čarodějnická karetka Evenfall našla českého vydavatele. Připravte se na Soumrak

10. 5. 2024 15:33 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Evenfall je jednou z těch skloňovanějších her loňského veletrhu Spiel v Essenu a až doteď jsme byli jako na trní, zda se někdo konečně ujme českého překladu. Svůj zájem před časem projevil Mindok, ale nakonec se tohoto úkolu zhostilo vydavatelství TLAMA games, které hru vydá jako Soumrak.

Soumrak se tematicky odehrává mezi čarodějnicemi, kde každý hráč vede svůj vlastní klan a vykonává své rituály. Za tímto účelem vysíláte potištěné dřevěné figurky čarodějnic do společné nabídky pro karty míst moci, na které z ruky vynášíte rituály.

Čarodějky mohou rovněž pomoct se směnou zdrojů, doberou vám další karty do ruky, a dokonce je můžete vysílat i na zahrané karty rituálů ve velmi jednoduchém systému worker-placementu.

Karty si vykládáte vedle své desky nahoru, kde vám zajistí příjem zdrojů, zatímco dole, kam je přesunete pomocí čarodějnic, dávají zase vítězné body na konci hry. Hraje se všehovšudy na tři kola, která vám ale podle počtu hráčů stejně zaberou od jedné do dvou hodin (a nechybí sólo mód).

Česká verze této vychvalované hry vyjde již v srpnu letošního roku a už teď si ji můžete přímo u vydavatele předobjednat ve slevě za 969 korun. Plná cena poté bude činit 1 199 korun.

Nejnovější články