Skvělá kombinační karetka ve vašem mobilu? Vyšla digitální verze Tajuplných říší
Novinka zdroj: Wizkids

Skvělá kombinační karetka ve vašem mobilu? Vyšla digitální verze Tajuplných říší

1. 2. 2023 15:08 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Tajuplné říše jsou malou karetní hrou pro 2 až 6 hráčů, v níž vytváříte šílené bodové kombinace z karet, které držíte v ruce. Na základě nejrůznějších vlastností karet a jejich podmínek bodování se hráči předhánějí v tom, komu se ze sady karet na ruce podaří vytřískat nejvíc a vyhrát během pár desítek minut.

Tajuplné říše se později dočkaly rozšíření Prokletý poklad a nyní si je můžete zahrát i na mobilních telefonech s operačními systémy Android a iOS. Nehledejte je tam ale jako Tajuplné říše, jelikož se nejedná o českou verzi, takže hledaným výrazem je původní název hry – Fantasy Realms. Připravte si zároveň na kreditní kartě 120 korun.

Digitální verze má oproti stolní předloze spoustu vychytávek. Předně je tu možnost zahrát si Tajuplné říše sólo, a to rovnou ve třech různých režimech s výzvami. Rovněž nechybí možnost postavit se umělou inteligencí ovládaným protivníkům.

Co se hry více hráčů týče, tak z popisu vyplývá, že je přítomný jen režim Pass&Play, tedy hra na jednom zařízení s až třemi dalšími hráči, které máte kolem sebe. O online multiplayeru se popis hry vůbec nezmiňuje a vypadá to, že s hráči z celého světa si budete tak maximálně poměřovat skóre v týdenních žebříčcích.

Z dalších funkcí digitálních Tajuplných říší jmenujme přítomnost achievementů, schopnost ukazovat v reálném čase vaše celkové body, a to i ve chvíli, kdy jen zvažujete zahození karty z ruky, a dokonce tu najdete aplikaci pro spočítání bodů pro účely fyzické karetní hry (taková aplikace na spočítání bodů již dávno existuje, ale tady to holt máte při jednom). Nicméně se nabízí otázka, jestli se hry dočkáme i na počítačích a zda je ve hře rovnou obsažené rozšíření, nebo se s ním počítá až v budoucnu formou DLC.

Ale to už budou muset zjistit sami zájemci, kteří už nemají na co čekat, protože Fantasy Realms Digital Edition již čeká na ně v mobilních obchodech.

Nejnovější články