Brass: Birmingham, nejlépe hodnocená deskovka na světě, dostane pokračování
Novinka zdroj: Tlama Games

Brass: Birmingham, nejlépe hodnocená deskovka na světě, dostane pokračování

22. 1. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

O skvělé deskové hře Brass: Birmingham jste už určitě slyšeli. Pokračování téměř 17 let staré deskovky Brass: Lancashire od Martina Wallace z roku 2018 se stalo absolutním hitem a v nejprestižnějším komunitním žebříčku na BoardGameGeeku sesadilo tehdejšího krále Gloomhaven z trůnu, na němž sedí dodnes.

Bylo prakticky jen otázkou času, než vydavatel Roxley přijde s něčím dalším, aby využil neskutečný hype i hlad nedočkavých hráčů. Ostatně jeden z tvůrců Birminghamu Gavan Brown již koncem roku 2021 prozradil, že se pracuje na pokračování.

Od té doby ale studio mlčelo, až konečně letos opět Brown odpověděl na fóru BGG na další nedočkavý dotaz následovně:

„Ještě nejsme úplně připravení něco sdílet, ale naše další pokračování Brassu je prioritou našeho vývojářského týmu v roce 2024. Bude to náš další Kickstarter, který plánujeme na čtvrté čtvrtletí letošního roku. Přesné datum závisí na rychlosti vývoje a testování. Děkujeme za trpělivost!“

Vlákno fóra se následně zvrhlo v předhánění se v tom, kdo vymyslí lepší název hry, přičemž nechyběl ani návrh Brass: Wyrmingham reagující na nedávné oznámení hry Na křídlech draků (Wyrmspan), které spustilo vlnu memů s humorným přejmenováváním nejrůznějších deskovek.

Do obecné diskuze se zapojil dokonce i slovutný designér her a sólo variant David Turczi, který na příspěvek: „To je úžasné! Nemůžu se dočkat. Nějaká šance, že bude i sólo mód?“ reagoval následovně: „S Maurem poslední dobou spolupracujeme. Přál bych si ale, abychom mohli pracovat na tomhle.“ Z toho to úplně nezní, že by měl s novým Brassem něco společného, spíš dává veřejně najevo svůj zájem a možná doufá, že se mu z Roxley ozvou. Můžeme pouze doufat.

Nejnovější články