Blíží se Spící bohové, Palírna, Lumpark i Poklidná plavba
Novinka zdroj: Rexhry

Blíží se Spící bohové, Palírna, Lumpark i Poklidná plavba

10. 1. 2023 12:36 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Po novém roce jednotlivé společnosti rozhodně nespí, kdy jsme třeba nedávno zjistili, že Tlama Games se postará o vydání štychovky Trůn 2, zatímco Blackfire přinese třeba Fantastická zvířata a kde je najít a další rozšíření pro Labilní jednorožce, které doprovodí i dětská verze. Avšak na své fanoušky nezapomínají ani lidé z Rexher. Společnost totiž přinesla pár nových informacích o několika chystaných novinkách.

Tou pravděpodobně největší a nejočekávanější hrou jsou Spící bohové. Jedná se o projekt Ryana Laukata (Zbloudilí, Cestou necestou), který jste si mohli vyzkoušet třeba v minulém roce na Brnohraní. Jedná se o titul, ve kterém se společně se zdejšími postavami v roce 1929 ztratíte ve zvláštním světě, ve kterém se pokusíte přežít a ideálně se i navrátit zpět domů. Čeká vás dlouhá kampaňovka, ve které se snažíte získat 14 totemů bohů, kdy během dílčích dobrodružství na vás samozřejmě budou číhat různá nebezpečenství.

Všichni zájemci už konečně mohou v klidu spát, protože vyrobené kusy české verze se již nachází na lodi směrem do Evropy. To znamená, že se vydání už opravdu blíží a hráči se dočkají během března. Pokud však nedočkáním nemůžete dospat, můžete si Spící bohy předobjednat za 2 049 korun. Pokud takovou objednávku vytvoříte v dobrém obchodě s deskovkami, dostanete jako dárek čtyři promo karty, které zase lehce rozšíří váš případný zážitek.

Palírna 2 5 zdroj: Rexhry

A na lodi se aktuálně nachází i hra vhodná pro všechny notoriky či Moraváky – Palírna (s trefným podtitulem Dvakrát destilovaná desková hra). Ta by měla vyjít během února, kdy předobjednávky dostanou jako bonus osm promokaret. Cenovka je nastavená na necelých 1 900 korun. Jak vás asi z názvu napadlo, jedná se o tematickou hru pro 1 až 5 hráčů, kteří budou mít za úkol pálení různých druhů alkoholu v kůži majitele palírny. Základem je zisk různých surovin, ze kterých budete alkohol pálit, kdy body získáte nejen za pálení, ale i následný prodej.

A možnost předobjednávky se také otevřela pro hru Lumpark, která dorazí snad už v příštím týdnu. Ta by zase mohla oslovit všechny příznivce legendární videoherní série RollerCoaster Tycoon, protože v ní budete šéfovat vlastnímu zábavnímu parku, ve kterém se snažíte postavit ty nejlepší atrakce, ale zároveň hatit plány svým konkurentům.

Lumpark 3 7 zdroj: Rexhry

Zážitek se točí okolo karet atrakcí, které hráči vykládají a vylepšují, kdy zároveň hledají různá komba, která přinesou co možná největší počet návštěvníků a peněz. Během toho si ale také mohou zaplatit záškodníky, jež zkomplikují život protivníkům. Nebo na ně prostě zavolají stavební inspekci. Samotné parky navíc budete stavět ve stylu různých témat, jako jsou upíři či piráti, kdy nechybí ani různé humorné narážky, a to třeba i na známé filmy.

No a jestli si budete chtít ještě něčím pořádně zamotat hlavu, ale zároveň si dostatečně odpočinout, budete moci ještě v lednu vyrazit na Poklidnou plavbu. V této kooperativní hře se společně (případně v sólu) zamyslíte nad rébusem, kdy se pokusíte vytvořit trasu lodi ke ztracenému ostrovu z karet, které jsou označené čísly ve vzestupných hodnotách.

Vtip ale spočívá ve dvou věcech. Zaprvé, nemůžete se svými spoluhráči komunikovat, což celé počínání opravdu zkomplikuje. A zadruhé, při vyložení karty musíte z ruky odhodit tolik karet, kolik je rozdíl mezi číselnými hodnotami nově přiložené karty a jejího souseda. A pokud nějakému z hráčů karty dojdou, hra končí.

Ještě někdo snad pochybuje, že v roce 2023 nebude co hrát?

Nejnovější články