Rexhry vydají čarodějnické Pagan: Fate of Roanoke a kostkové Marvel Dice Throne
Novinka zdroj: OP Games

Rexhry vydají čarodějnické Pagan: Fate of Roanoke a kostkové Marvel Dice Throne

2. 1. 2023 11:21 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Konec roku 2022 a začátek toho dalšího znamená, že jednotlivé společnosti se probouzí ze sváteční nálady a pomalu na nás zase vytahují různá nová oznámení. A v tomto smyslu nelení ani vydavatelství Rexhry, které v předchozích dvou dnech přišlo s novinkami, které by měly potěšit tuzemské nadšence komiksové stáje Marvel, ale také temných dvojkovek.

Ta první skupinka se může pomalu začít těšit a připravovat na dobře hodnocené Marvel Dice Throne. Jde o soubojovou hru pro 2 až 6 hráčů (je ji možné hrát v režimech 1v1, 2v2, 3v3, 2v2v2 či všichni proti všem), ve které se stanete jedním z osmi komiksových hrdinů, jako je Kapitán Amerika, Black Panter, Black Widow, Scarlet Witch, Loki, Thor, Doctor Strange a Miles Morales.

Každý z nich nabízí své vlastní mechaniky a schopnosti, které odráží i jejich podstatu, přičemž je zároveň budete využívat pro útok na své oponenty. Nicméně klíčovou roli v aktivování těchto schopností bude hrát i unikátní set pěti kostek, s nímž lze i různými způsoby manipulovat. A právě unikátnost schopností i kostek se postará o to, aby se za každého z hrdinů hrálo jinak a každý si tak mohl nalézt svého favorita. Vydání českého překladu je pak plánované na druhou polovinu roku.

Jestli však kombinace spandexu a pláštěnek není ničím pro vás a raději máte zasazení trochu temnější a depresivnější, bude možné vaše choutky ukojit v rozšiřitelné karetní hře s dedukcí Pagan: Fate of Roanoke od dvojice Kasper Kjær Christiansen a Kåre Storgaard. Ta vás zavede do koloniální Ameriky roku 1587, kde se utká čarodějnice s jejím lovcem. Jedná se tak o hru pro dva hráče, kdy jedna strana se pokusí dokončit rituál, zatímco druhá se snaží odhalit mezi devíti vesničany čarodějnici a zlikvidovat ji.

Oba hráči se ke svému cíli pokusí dobrat za pomoci různých taktik, které umožňuje upravitelný balíček 50 karet, které si postupně budete dobírat. Kromě toho dojde na sbírání vlivu, případně v roli čarodějnice na vaření mocných lektvarů a sesílání kouzel, zatímco v roli lovce budete získávat spojence, strategická místa a prošetřovávat vesničany. To navíc za doprovodu povedeného vizuálu od ilustrátorky Maren Guttové. Okno pro vydání je prozatím neznámé.

Nejnovější články