Na víkendovém Brnohraní můžete vyzkoušet Spící bohy. Velkoměsta dorazí za pár měsíců
Novinka zdroj: Red Raven Games

Na víkendovém Brnohraní můžete vyzkoušet Spící bohy. Velkoměsta dorazí za pár měsíců

18. 11. 2022 9:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Neuběhlo příliš mnoho času a už tu zase máme novinky od společnosti Rexhry. Zatímco minule udělala fanouškům radost tím, že oznámila chystaný překlad pro rozšíření hry Válka o prsten, tak tentokrát sdílí informace o dalších dvou připravovaných projektech.

Velkoměsto: Rozšířené vydání

Tím prvním je karetní budovatelská hra Sprawlopolis, která u nás vyjde pod názvem Velkoměsto: Rozšířené vydání. Jestli vás hra zatím míjela, tak se jedná o menší titul pro 1 až 4 hráče, kteří si vyzkouší roli městského projektanta. Společně se svým týmem (se svou hlavou, případně spoluhráči) se pokusíte proměnit malebné městečko v pořádnou metropoli.

Toho dosáhnete za pomoci umisťovaní karet, které pokládáte přes sebe tak, aby ideálně vyhověly investorům a získali jste co největší možný počet vítězných bodů. K tomu si hra vystačí s pouhými 18 kartami, z nichž tři náhodně vybrané vytváří jedinečnou skladbu bodovacích podmínek a množství bodů, kterého musí hráči pro vítězství dosáhnout, zatímco ze zbylých patnácti vybudují samotné město. Jejich cílem je v základu vytvářet barevné čtvrti a mít co nejméně cest.

Podtitul české verze značí, že kromě 18 karet dostanete ještě dalších 14, které pocházejí z pěti rozšíření. Jinými slovy se vydavatelství povedlo dát dohromady v podstatě veškerý obsah, který ve spojení se hrou kdy vyšel. Navíc bylo prozrazeno, že se distributorovi povedlo nalézt vhodný tisk v Evropě, což znamená, že by hra měla dorazit už v prvním kvartálu příštího roku.

spící bohové 3 zdroj: Red Raven Games

Spící bohové

Druhým projektem je dlouho chystaný překlad velice dobře hodnocené hry Sleeping Gods od Ryana Laukata (Cestou necestou či Zbloudilí), který ponese název Spící bohové. O této hře už pravděpodobně nějaké povědomí máte, tudíž jen ve zkratce – budete v ní sledovat osudy kapitánky Sofi Odessy a její posádky, která se v roce 1929 ztratí v podivném světě, v němž se pokusíte přežít a zkusíte navrátit zpět domů.

Během toho dojde na prozkoumávání exotických ostrovů, kde na vás čekají divoká dobrodružství a další postavy. Ultimátním cílem je pak nalézt alespoň 14 totemů bohů. Jedná se o kampaňovku plnou voleb, takže počítejte s dlouhými hodinami vyprávěcí zábavy.

Nyní ale už k samotným novinkám. Někteří možná vědí, že se český překlad potýkal s nepříjemnými výrobní peripetiemi, což celý proces logicky prodloužilo. Nyní je vše ale snad už na dobré cestě, když do vydavatelství konečně dorazil produkční vzorek ke zkontrolování. Pokud se vše obejde bez dodatečných problémů, výroba bude brzy dokončená.

Brnohraní

Jestli ale nechcete kupovat zajíce v pytli, tak si během tohoto víkendu můžete udělat výlet do Brna, kde budou Spící bohové (a nejen ti) k vyzkoušení. Zde se totiž od 18. do 20. listopadu koná Brnohraní, festival deskových her, který může směle navštívit jakýkoli nadšenec. Jedná se už o šestý ročník, který se bude odehrávat ve Středisku volného času v Lužánkách (Lidická 50), kdy návštěvníkům přinese tři dny plné hraní. V pátek se bude hrát od 15:00 do 21:00, v sobotu od 10:00 do 21:00 a v neděli od 10:00 do 16:00.

Vyzkoušet půjde hromadu her od společností, jako jsou už zmíněné Rexhry, ale také Albi, Blackfire, Fox in the Box či BoardBros a některé z nich si půjde i rovnou výhodně zakoupit. Zúčastnit se můžete i různých turnajů. Vstupné je příjemných 100 Kč za dospělého, zatímco děti od 6 do 15 let platí polovinu (mladší to mají zdarma). Případné další informace naleznete na stránce oficiální facebookové události, případně na oficiálních webových stránkách.

Nejnovější články