Blackfire vydává vítěze dětských her Spiel des Jahres a chystá Horníky impéria
Novinka zdroj: Blackfire

Blackfire vydává vítěze dětských her Spiel des Jahres a chystá Horníky impéria

9. 8. 2023 15:02 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Portal Games můžete znát díky mnoha kvalitním titulům, které si v české kotlině porůznu dělí vydavatelé Rexhry (Settlers: Zrod impéria a Detektiv: Po stopách zločinu) a TLAMA games (Duna: Tajmeství rodu).

Nyní se do mixu přidává i Blackfire, který přiznává, že se doteď o toto studio vzhledem k jeho pokrytí nezajímal, ale když se samotný Portal ozval jemu s nabídkou překladu deskovky Imperial Miners, byla nová spolupráce na světě.

Horníci impéria zdroj: Blackfire Lovci relikvií 1 zdroj: Blackfire

O Imperial Miners jsme psali už na začátku roku, takže pro připomenutí: Jedná se o hru zasazenou do světa Settlers: Zrod impéria, v níž se tentokrát podíváte pod zem. S pomocí karet budete kopat doly, kdy nově přiložená karta spustí jak svůj efekt, tak efekt všech karet nad ní, což slibuje pořádná komba.

Česká verze ponese název Horníci impéria a zatím se nedozvídáme, kdy se hra podívá na náš trh. Takovou informaci dostáváme o šesti dalších hrách z vydavatelství Blackfire. Již tento pátek se v obchodech objeví nový produkt v sérii Příběhy z kostek, tentokrát zaměřený na fanoušky animáku Tlapková patrola.

V ten samý den vyjde hra s prapodivným názvem PišK.O.rky: Draci vs Jednorožci. Jak už vám jistě došlo, jedná se o variaci na piškvorky, která ale využívá karet a jejich nejrůznějších efektů k vytvoření zábavnější varianty této klasické hry. A protože za ní stojí tvůrci Labilních jednorožců, tak o ulítlosti celého zážitku nemůže být pochyb.

Dalších dvou novinek se dočkáte 18. srpna. Tou první bude Mysterium Kids: Poklad kapitána Skřípa, tedy dětská varianta skvělé kooperační hry Mysterium, která nedávno vyhrála prestižní ocenění Spiel des Jahres v kategorii dětských her. Tou druhou hrou bude Lovci relikvií, v níž se z vás stanou hledači pokladů. Ve hře budete probádávat nezmapované území a vydělávat peníze na vylepšení vlastní expedice. Hra kombinuje budování balíčku s pohybem figurky po modulárním plánu.

A konečně 1. září dorazí ještě další dva kousku. Na jedné straně to bude dětská hra Jazýčky ven, tedy remake starší hry Tučňáci, který prověří paměť dětí a zabaví je figurkami pejsků, které po zmáčknutí vyplazují barevné jazyky. Na straně druhé to bude kapesní kombinační karetní hra Dokonalý piknik, která zaujme neobvyklým rozpětím počtu hráčů – ke hře může usednout až devět lidí, ale stejně tak si jí můžete dát sólo.

Nejnovější články