Blackfire s koncem roku oznámil dalších 8 her – od Mordred po nového Šerifa z Nottinghamu
Novinka zdroj: Unfriendly Games

Blackfire s koncem roku oznámil dalších 8 her – od Mordred po nového Šerifa z Nottinghamu

2. 1. 2024 15:18 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Ve vydavatelství Blackfire se rozhodli využít konec roku k oznámení rovnou osmi dalších lokalizací, vždy jednu od 25. prosince do 1. ledna, čímž se nám ten rok 2024 povážlivě rozšířil o další očekávané kousky.

Mordred

Jako první jsme se den po Štědrém dnu dozvěděli o překladu hry Mordred od CMON, o které si můžete přečíst víc v našem představení hry z července loňského roku. Připomeňme, že půjde o strategii zasazenou do legendy o králi Artušovi, na které pracují tvůrci deskovky podle Cyberpunku.

Blackfire rovnou prozradil, že spolu se základní hrou vydá i rozšíření Old Enemies, které přidává spoustu nového obsahu pro větší variabilitu a umožňuje hrát až v pěti hráčích (každý ovládá diametrálně odlišnou frakci).

Hra má za sebou na poměry studia CMON méně úspěšnou kampaň, ale 15 milionů korun na její vznik stačilo. Zahraniční verze by podle kampaně měla podporovatelům dorazit v srpnu, tak snad se k ní česká verze přidá.

Bark Avenue

Dále vydavatelství chystá něco pro milovníky psů. Po Psím životě, Psím parku a Psích parťácích bude v české nabídce ještě Bark Avenue, která na to jde zase trochu jinak. Stanete se v ní nájemnými venčiteli pejsků na Manhattanu.

Vaším úkolem bude vymyslet, jak vzít co nejvíc pejsků najednou, aby se neporafali na procházce, která zahrnuje třeba proběhnutí v parku bez vodítka. Mezi venčením budete navštěvovat obchody a přepravovat se autobusem, abyste neztráceli čas.

Bark Avenue je hra z Kickstarteru, která si po vydání prošla ještě dodatečným vývojem, díky čemuž bude verze určená pro obchody pravidlově doladěnější, ale už teď patří k velmi dobře hodnoceným hrám.

Disney Robin Hood: Šerif z Nottinghamu

Disney Robin Hood: Šerif z Nottinghamu zdroj: Blackfire

Oblíbená párty hra Šerif z Nottinghamu se po letech vrací. Její delší nedostupnost způsobila změna vlastnických práv a zdražení, které vydavateli Blackfire už nedávalo smysl. Společnost CMON ale přichystala novou verzi Disney Robin Hood: Šerif z Nottinghamu, kterou se podařilo srazit pod tisícovku, díky čemuž bude dostupná i u nás.

Jedná se o hru plnou blafování, kdy se snažíte propašovat do města cenné zboží. Jeden z hráčů je ale vždy titulním šerifem a pokusí se odhalit kontraband pašovaný některým z hráčů-obchodníků. Nová verze přinese kromě odlišných ilustrací s postavičkami od Disneyho i nový mechanismus sbírání sad.

Kapitán Flip

Kapitán Flip zdroj: PlayPunk

Čtvrtou z osmi oznámených her je Kapitán Flip, za níž stojí velmi talentovaný Paolo Mori (a je to první hra nového studia PlayPunk založeného Antoinem Bauzou, o němž jsme informovali zde).

Jedná se o velmi přístupnou rodinnou hru, v níž jednoduše taháte dílky z pytlíku a rozhodujete se, zda si je ponecháte a přiložíte na svou desku tou stranou nahoru, kterou jste viděli jako první, nebo zariskujete, dílek otočíte a ponecháte si ho druhou stranou nahoru.

Dílky mají různé okamžité efekty, případně něco dělají na konci hry, a i hráčské desky poskytují různé bodovací podmínky. Dva až pět hráčů má dohráno do 20 minut.

Nekojima

Nekojima je jednou z hvězd loňského Essen Spiel, která kolemjdoucí zaujala už na první pohled. Stavíte v ní totiž obrovské dřevěné stožáry elektrického vedení, které propojujete „kabely“ (provázky).

Hru lze hrát kooperativně i kompetitivně, kdy je vaším hlavním úkolem zajistit nejen to, aby se kabely nedotýkaly (lezou po nich kočky, kvůli nimž je to poměrně nesnadný úkol), ale hlavně vám celá konstrukce nesmí spadnout!

Quickshot

Quickshot je malá karetní hra, schopná pojmout slušné rozpětí hráčů – od jednoho až po sedm. Hraje se na kola, kdy je každému hráči rozdáno pět karet s čísly a efekty. Jeden z nich vynese jednu kartu lícem nahoru, ostatní lícem dolů, pak se všechny odhalí, stejné se vyřadí a zbylé vyhodnotí.

Efekty mohou měnit pravidla hry, přinutit hráče k odhození karet, případně je úplně vyřadit. Vedoucí hráč po čtyřech kolech vyhrává, případně vyhraje poslední hráč ve hře. Rychlé, jednoduché a potenciálně velmi zábavné. Co ostatně čekat od autora Milostného dopisu

Mocichtiví mazlíci

Mocichtiví mazlíci zdroj: Blackfire

A u Milostného dopisu ještě zůstaneme. Přestože už se dočkal mnoha verzí včetně Marvelu, Star Wars a chystaných Bridgertonových, tak jedna verze tu stále ještě chyběla – s ilustracemi Výbušných koťátek.

A přesně tohle slibuje hra Mocichtiví mazlíci, tedy malá karetka ve stylu Milostného dopisu, v níž závisí na jediné zahrané kartě, přičemž se můžete těšit na nové efekty.

Dokonalost sama

A seznam zakončíme ještě jednou hrou od studia stojícího za Výbušnými koťátky. V ryzí týmové párty hře Dokonalost sama na vás čeká 150 výzev, jejichž podstatu předem neznáte. Hra nejprve nadiktuje použité komponenty (jsou tu kelímky, míček, přesýpačky, škraboška…) a pak nechá hráče sázet dle zadaného kritéria, ale nevědí, na co vlastně sází.

Vítězové sázky se pak dozví, o jakou výzvu s danými komponenty jde a pokud bylo podmínkou sázky nějaké číslo, musí například něco udělat tolikkrát nebo do doby, než se tolikrát stane něco jiného. Ideální zábava na příštího silvestra, co říkáte?

Nejnovější články