Artušovské legendy zase trochu jinak. CMON chystá strategii Mordred
Novinka zdroj: CMON

Artušovské legendy zase trochu jinak. CMON chystá strategii Mordred

13. 7. 2023 15:15 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Artušovské legendy se do sfér stolní zábavy adaptují relativně pravidelně. Koncem roku například vyjde Tales of the Arthurian Knights (reimaginace kultovky Tales of the Arabian Nights), ale zajímavě s nimi nakládá i třeba stále rostoucí svět hry Tainted Grail: Pád Avalonu. Toto zasazení ale zjevně ještě není zcela vyčerpané, když se na příští rok chystá ještě novinka vydavatelství CMONMordred.

Nejde o novou verzi starší stejnojmenné hry z roku 1999, ale o kompletně nový projekt, který designovala dvojice Alexio Schneeberger a Andrea Chiarvesio, jež dříve spolupracovala na blížící se adaptaci Cyberpunk 2077: Gangs of Night City (vyjde i v češtině). O ilustrace se zase postará Adrian Smith, v jehož portfoliu naleznete šlágry jako Cthulhu: I smrt může zemřít, Blood Rage nebo ANKH: Bohové Egypta.

Takto sestavený tým chce přinést zase trochu jiný úhel pohledu na zmíněné legendy, takže hráče přenese do světa, ve kterém se spojila Británie s magickou vílí říší. A jelikož král Artuš zmizel, o moc nad touto nově vzniklou zemí se utkají různé frakce smrtelníků i mytických bytostí. Hráči se ujmou role jedné z těchto asymetrických frakcí (elfové, lidé, trpaslíci a hobyarové), kdy každá má unikátní jednotky, kouzla i schopnosti.

zdroj: CMON

Jejich hlavním cílem bude získat reputaci a náklonost jednoho ze tří hlavních vůdců – Mordreda, Morgany a Merlina. Každý krok ale vyžaduje rozvahu, protože všechny akce stojí drahocenný čas, jehož nikdy není nazbyt a stane se vaším nejdůležitějším zdrojem. Pomyslným zdrojem také budou legendární rytíři, které postupně můžete verbovat a pomohou vám se vypořádat s mnoha monstry. Nakonec však stejně zavládne chaos, který odhalí novou herní zónu a představí nové hrozby a příležitosti.

Mordred chce v sobě spojit správu zdrojů, strategizování a snahu o kontrolu území, jež je obohacená o vyprávění zajímavého příběhu. Hra nabídne propracovaný svět a oku lahodící ilustrace, jež se mají postarat o to, aby se z hraní stal jen těžko zapomenutelný zážitek, který z poličky budete tahat pravidelně. Více informací se dozvíte z rozepsaných pravidel.

Crowdfundingová kampaň na Kickstarteru běží od středečního večera. Od té doby se tvůrcům povedlo vybrat přes 4,3 milionů korun, které představují zhruba dvojnásobek původně vyžadované částky. Na poměru CMON tedy zatím nic moc. Ostatně v kampani není jediné představující video.

Sympatické ale rozhodně je, že v rámci kampaně existuje pouze jediná úroveň a možnost zisku hry za 2 360 korun. Za tuto cenu dostanete základní box naplněný figurkami, kartami, žetony a herními plochami, současně získáte bonusové cíle, mezi kterými se nachází další rytíři, hrdinové, monstra a barevné podstavce pro hrdiny zajišťující lepší přehled.

Cena za dopravu by se měla pohybovat mezi 580 až 900 korunami a zákazníci taktéž musí počítat s VATem. V případě, že se nevyskytnou komplikace, zásilka se hrou podporovatelům dorazí někdy v srpnu příštího roku. Základní krabice poté doputuje i do běžných obchodů.

Nejnovější články