Autor 7 divů světa zakládá nové studio a rovnou přibližuje první dva projekty
Novinka zdroj: Blackfire

Autor 7 divů světa zakládá nové studio a rovnou přibližuje první dva projekty

22. 6. 2023 8:39 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

V době, kdy mnoho studií i vydavatelství krachuje, je aktuální zpráva do jisté míry lehkým zjevením. Dvojice Thomas Provoost a Antoine Bauza totiž na Twitteru oznámila vytvoření nového studia, které ponese název Playpunk.

Jména obou zakladatelů můžete znát především díky sérii 7 divů světa, kterou společnými silami přivedli na svět. Bauza figuroval v pozici návrháře, zatímco Provoost zaštítil vydání vlastní společností Repos Production. Toto vydavatelství má ve svém portfoliu také nedávné Číslo a rodinnou hru Šampióni!

Na druhé straně Antoine Bauza v minulosti na svět přivedl Tokaido, deduktivní karetku Hanabi či pandí Takenoko. Jeho prsty naleznete taktéž v deskové adaptaci videohry Dead Cells a ve figurkovém Conanovi.

Tvůrčí duo si zjevně uvědomilo, že v jejich spolupráci tkví nemalá síla založená na jejich společné vizi. Nově vzniklé studio proto autory vidí jako „klíčové hráče“, které je třeba podporovat. Také je ale občas potřeba před ně postavit nějakou výzvu, aby jejich hry dosáhly maximálního potenciálu. I proto chce studio Playpunk nechat každý svůj titul pořádně vyzrát, takže bude jejich portfolio trochu limitovanější.

Nicméně čas opravdu příliš neztrácí a při vzniku rovnou oznamují dvojici chystaných projektů. První by měl vyjít v prvním kvartálu roku 2024 a jde o chytrou rodinnou hru Kapitán Flip pro 2 až 5 hráčů. O její kvality se postará matador deskoherní scény Paolo Mori (Caesar! a Blitzkrieg!, mimo jiné), kterého doplní Remo Conzadori (spolutvůrce hry Amul).

Druhý titul zatím nemá své jméno, ale půjde o pokročilou hru pro 2 až 4 hráče a své síly na ní spojí Mathieu Roussel a Grégory Grard. Ti v minulosti spolupracovali třeba na hře Kameloot. Na vydání tohoto projektu dojde během Essenu 2024, který se běžně koná v říjnu.

Nejnovější články