Blackfire představuje chystané novinky pro rok 2023
Novinka zdroj: Chad Elkins

Blackfire představuje chystané novinky pro rok 2023

3. 1. 2023 10:07 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Vánoce i oslavy příchodu dalšího roku už snad všichni máte úspěšně za sebou, přičemž jste si u nich doufejme i dostatečně odpočinuli před příchodem dalších nových her, kterých rozhodně nebude málo. Ostatně třeba Mindok už nyní představil svůj ediční plán, v němž nechybí třeba čokoládový Azul či big box populární hry Na křídlech. Každopádně nezaostala ani společnost Blackfire, která ještě na Štědrý den přišla s videem, v jehož rámci došlo na představení nemalé porce novinek pro rok 2023.

Pravděpodobně to největší oznámení se skrývalo až na samotném konci zmíněného videa, kdy bylo prozrazeno, že se společnost postará o vydání české verze The Elder Scrolls V: Skyrim – The Adventure Game, tedy deskové hry založené na dnes v podstatě kultovním videoherním titulu. Jedná se o kooperativní zážitek až pro čtyři hráče, ale také sólisty, ve kterém se vydáte na různá dobrodružství ve známém světě, ve kterém můžete strávit až nekřesťanskou porci hodin. Takže ano, v podstatě věrná adaptace předlohy. U tohoto titulu je však možné, že dorazí až na jaře roku 2024, nikoliv v tomto roce.

Na své si přijdou předplatitelé Netflixu a fanoušci seriálového fenoménu Stranger Things. Česky totiž vyjde Stranger Things: Upside Down, tedy stolní hra od Robyho Daviaua, která si dává za úkol zadaptovat události první a druhé série. Také se ale blíží i české vydání hry Casting Shadows, v překladu zřejmě s názvem Čarostíny. Jedná se o další titul od tvůrce oblíbených Labilních jednorožců, Ramyho Badie, v němž se budete pohybovat po mapě složené z hexových políček, kdy v rámci tahů budete bojovat, kouzlit, sbírat suroviny a učit se novým schopnostem.

Jestli ovšem rádi budujete a stavíte, tak se budete také moci pustit do Happy City. Ve hře, kterou světu přinesl Tošiki Sató a Airu Sató, si za pomoci deseti karet vytvoříte své vlastní městečko plné budov, parků a různých zajímavostí, přičemž hlavním úkolem je správně vybalancovat poměr obyvatel a jejich štěstí. A v případě, že nemáte v lásce moderní městečka, tak si klidně můžete postavit svůj vlastní Řím ve hře Lotta Rome, a to za pomoci hexových políček, které si budete předávat s ostatními hráči.

A smutnit rozhodně nebudou ani fanoušci heavy metalu, specificky hudební kapely Iron Maiden a jejich maskota Eddieho. Blackfire totiž na trh uvede i Iron Maiden balíčky figurek pro různé hry, jako je Zombicide či Ankh: Bohové Egypta. Ohledně této zprávy je navíc zajímavé, že díky domluvené spolupráci s Rexhry bude také dostupný balíček pro Cthulhu: I smrt může zemřít.

Je však jasné, že zrovna tento artikl nebude určen každému, což ale neplatí o týmové hře Jedním tahem (v orig. Draw the Line), která se neztratí v žádném rodinném kruhu. Jejím základem je snaha o zakreslení správného obrázku do zakreslovací tabulky, složené z různých symbolů, které se snaží vaši spoluhráči vysvětlit třeba za pomoci pantomimy.

Nicméně tento výčet rozhodně není kompletní a kromě výše zmíněných titulů se lze těšit ještě na několik dalších projektů, mezi nimiž nebude chybět ani nové rozšíření pro 7 divů světa, kostkové a trochu alternativní bingo Zinga, další dáreček pro zahradníky s příjemným vizuálem Gartenbau, stavění vlastní pyramidy ve hře Pyramido či nahánění oveček zpátky do ohrádek předtím, než je uloví vlk ve hře Ovečky Hop!. Kromě toho si ještě společnost pod pokličkou skrývá několik dalších titulů, které ještě nejsou oznámené.

Nejnovější články