Mindok zveřejnil svůj ediční plán: Kdy dorazí čokoládový Azul, Psí park či big box Na křídlech?
Novinka zdroj: Mindok

Mindok zveřejnil svůj ediční plán: Kdy dorazí čokoládový Azul, Psí park či big box Na křídlech?

1. 1. 2023 13:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Konec roku byl z hlediska nových deskovek pořádný masakr, když se snad úplně všechna česká vydavatelství předháněla v tom, kdo toho naskladní/oznámí víc. A v roce 2023 tomu zjevně nebude jinak. Mindok totiž takhle z kraje rovnou nastiňuje, s čím můžeme v následujících měsících počítat.

Podle našich informací vyjdou dané hry vždy v prvních dnech daného měsíce a jejich vydání bude předcházet spuštění předobjednávek, vždy zhruba tři až čtyři týdny s předstihem. Někdy ale možná ještě dříve.

  Na křídlech Asie 1 16 zdroj: Mindok Na křídlech Hnízdící box 2 12 zdroj: Mindok

Únor

Hned na začátku února se početná rodinka her Azul rozroste o další díl Azul: Mistři čokolády. Jedná se v podstatě o první Azul, v němž ale místo kachliček tvoříte bonboniéru z různých kousků čokolády. Mistři čokolády se hrají úplně stejně jako první Azul, ale zároveň obsahují navíc novou variantu pravidel pro zpestření zážitku.

Spolu s novým Azulem dorazí z kraje února také krabička Na křídlech: Hnízdem v Asii, což je třetí rozšíření základní hry Na křídlech s ptactvem z Asie, ale zároveň se jedná o rozšíření umožňující hru v šesti a sedmi hráčích. A aby toho náhodou na jednu krabičku nebylo málo, tak jde i o samostatně hratelný produkt pro jednoho až dva hráče s novým režimem duet.

Třetí rozšíření doprovodí ještě velká krabice Na křídlech: Hnízdicí box, což je úložné řešení pro vše, co dosud v rámci hry Na křídlech vyšlo. Součástí této krabice je i již zmíněné rozšíření Hnízdem v Asii, tak pozor, ať si ho případně nekoupíte dvakrát. Předobjednávky pro Hnízdicí box by se měly objevit v prvním lednovém týdnu.

Psí park 1 5 zdroj: Mindok Psí park 2 4 zdroj: Mindok

Březen

Na začátku března se dočkají všichni milovníci čtyřnohých mazlíčků. Ne, nevyjde další z mnoha her s kočkami, ale jedna z mála her se psi – konkrétně Psí park spolu s dvojicí rozšíření Psí park – Evropští psi a Psí park – Psí hvězdy.

Psí park obsahuje podobně jako Na křídlech spoustu karet s nejrůznějšími psími plemeny, které si budete skrz sázky pořizovat do své smečky a venčit je v parcích, kde jim budete házet jejich oblíbené hračky a odměňovat je jejich vybranými pamlsky. Není snad třeba rozebírat, co najdete v jednotlivých rozšířeních…

Plyšová hlídka - Bráškovy patálie 1 11 zdroj: Mindok Plyšová hlídka - Bráškovy patálie 3 9 zdroj: Mindok

Duben

Po čtyřech letech od vydání původní příběhové kooperativní hry Plyšová hlídka se konečně dočkáme rozšíření Plyšová hlídka: Bráškovy patálie. V něm se vydáme na nové pětidílné dobrodružství s mnoha novými komponentami, v nichž půjde o mladšího brášku holčičky, o níž byl příběh původní hry.

Vrací se stará parta plyšáků, ale nově se budete moct chopit i dvou dalších postav – jednorožkyně Ducalky a akčního hrdiny Drsoně. Přestože rozšíření obsahuje skoro stejné množství obsahu jako základní hra, bez ní ve sbírce se neobejdete.

V dubnu zároveň dorazí rozšíření Koťata pro Kočičí klub a variace na Kočičí klub s pejsky: Psí parťáci.

Pokojovky 1 8 zdroj: Mindok Zelená planeta 1 2 zdroj: Mindok

Květen

Květen se ponese příhodně ve znamení květů, jelikož na začátku tohoto měsíce se pustíte do pěstování rostlin ve hře Pokojovky. V Pokojovkách budete sbírat sady karet květin, s jejichž pomocí si vyzdobíte dům. Má jít o přístupnou hru s nádechem puzzlu.

Červen

A konečně tu máme červen, jímž výhled Mindoku do roku 2023 prozatím končí (ale určitě to neznamená, že bychom se nedočkali velké spousty dalších her). V červnu dorazí poslední hra tohoto článku – Zelená planeta. V Zelené planetě bude každý hráč tvořit svou vlastní mřížku 4x4 karet, jejichž efekty se kombinují. Cílem je vytvořit symbiotický ekosystém plný rostlin a živočichů.

Máte mezi všemi těmito hrami nějaké své favority, které si v roce 2023 rozhodně nenecháte ujít?

Nejnovější články