Kaskádie dostane rozšíření s přírodními památkami
Novinka zdroj: Flatout Games

Kaskádie dostane rozšíření s přírodními památkami

20. 4. 2023 10:03 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Chcete-li prozkoumat přírodu pacifického severozápadu, můžete si na to vyčlenit slušné penzum volného času a nemalý finanční obnos. Nebo jednoduše a levněji vyrazte do obchodu se stolními hrami a pokuste se v něm nalézt dotisk přeložené verze hry Kaskádie.

Ostatně to byste měli udělat i v případě, že se zrovna na průzkum zmíněné krajiny nechystáte, protože jde o skvělou rodinnou hru, která se neztratí ve sbírce žádného deskoherního nadšence. Stejně tak jako první velké rozšíření Landmarks.

Cascadia: Landmarks zdroj: Flatout Games

To vydavatelství Flatout Games oznámilo relativně nedávno, přičemž ho má na svědomí stejný tým jako základ, v jehož čele se nachází Randy Flynn. Z pozice ilustrátorky se zase vrací Beth Sobel, tedy specialistka na hry s přírodní tematikou. Dohromady přinesou novinky, které výrazně obohatí zážitek ze základní hry, a to hned na několika rovinách.

Díky Landmarks si hráči vytvoří rozlehlé habitaty, na které následně mohou umístit zajímavé body a přírodní památky, které jim přinesou bonusové body na konci hry. Umístěním těchto zajímavostí hráči dávají svému prostředí unikátní vzhled, který navíc díky dynamickému budování výrazně mění průběh jednotlivých partií.

Společně s tímto novým herním modulem přirozeně dorazí i další bodovací karty s divokou zvěří a destičky habitatů, které zase přidají o něco větší variabilitu. Navíc tímto způsobem hra dostane dostatek komponent na to, aby se do hraní mohly pustit i skupinky 5 a 6 hráčů. Tudíž jestli máte trochu větší rodinu, někteří členové už nebudou muset pouze přihlížet, ale aktivně se zapojí.

Příliš mnoho dalších informací o expanzi zatím není, ale společnost slibuje, že na ně dojde brzy. Z odpovědí na jejich Twitteru lze zatím třeba zjistit, že by se nové komponenty měly vejít i do základní krabice. Tudíž nemusíte vždy tahat obě.

Cascadia: Landmarks v zahraničí do obchodů připutuje někdy na podzim tohoto roku. Přídavek zamíří rovnou do klasického prodeje a nebude tomu předcházet žádná crowdfundingová kampaň. O případném překladu zatím žádné zprávy nejsou, ale my rozhodně doufáme, že se o něj Mindok postará.

Nejnovější články