Atmosférická hra Džin nabídne hon na zlovolné tvory v češtině
Novinka zdroj: Tlama Games

Atmosférická hra Džin nabídne hon na zlovolné tvory v češtině

26. 2. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Když už týdny končíme velkým českým shrnutím, sluší se a patří, abychom i nový týden odstartovali tuzemskou novinkou. O tu se tentokrát postaralo vydavatelství TLAMA games, které těsně před startem víkendu oznámilo lokalizaci atmosférické hry Džin od Benjamina Schwera a studia Hall Games.

Ta vás zavede až na bájný východ ke Zřídlu magie, které dávno odhalili Prastaří. V průběhu generací se kolem něho vybudovalo velkolepé město, jež je skvělým místem pro spokojený život. Avšak má to jeden háček: Zřídlo k sobě přitahuje prastaré a zlovolné bytosti, jimž se mezi běžnými lidmi říká džinové.

Ti chtějí moc tohoto místa získat pro sebe a využít ji pro své vlastní, nepříliš pozitivní účely. Proto zdejší Akademie magických umění vychovává schopné hrdiny, kteří se o ochranu zdroje kouzelné moci mají postarat.

Džin zdroj: Tlama Games

Přesně do kůže takového ochránce se vžijí i hráči, kteří svou dřevěnou figurkou pohybují na herním plánu s 13 lokacemi. Na každé z nich mohou vykonávat různé akce, kam patří sběr lahví, zátek pro ně, mincí či svitků.

Rovněž lze najímat další kouzelníky nebo rozmísťovat prastaré znalosti. Všechny takto vykonané akce fungují jako pomyslná příprava na střety s jednotlivými džiny, které nechcete vyloženě smazat z povrchu zemského, ale polapit je.

zdroj: Tlama Games

Podstatnou ingrediencí k úspěchu je důkladné plánování, a to kvůli omezeným možnostem v kolech. V každém totiž dosáhnete pouze na jednu z možných lokací, takže je nutné rozmýšlet dopředu a počítat s každou případnou situací. Celé snažení končí ve chvíli, kdy se polapí nebo jiným způsobem odstraní všech šest veledžinů. Na to navazuje počítání bodů a zvolení vítěze, většinou podle počtu získaných džinů.

Jestli běžně dáváte na ohlasy ostatních hráčů, měl by Džin přinášet zábavné hraní s jednoduchými mechanismy a unikátním tématem, které hře pomáhá vyniknout. Podrobnější pohled samozřejmě lze získat i z pročtení pravidel, které si můžete stáhnout na kartě titulu. Důležitou informací je, že k honu na džiny se mohou usadit až čtyři hráči, ale také sólisté, s nimiž pravidla taktéž počítají. Jedno sezení by mělo zabrat maximálně hodinu a půl.

Vydání české verze míří na květen tohoto roku. Doporučená cenovka je 1 299 korun, avšak do 27. února je u vydavatele možné vytvořit zvýhodněnou předobjednávku za sníženou cenu 1 049 korun.

Nejnovější články