Vyrazte do třicetileté války v mohutném Pike & Shotte: Epic Battles
Novinka zdroj: Warlord Games

Vyrazte do třicetileté války v mohutném Pike & Shotte: Epic Battles

23. 2. 2023 11:12 | Wargaming | autor: Ondřej Partl |

Série Epic Battles od Warlord Games všem nadšencům do velkých střetů nabízí možnost se do nich pustit za pomoci opravdu slušné porce figurek. V minulosti tímto způsobem šlo vyrazit do ikonické bitvy u Waterloo, ale pokud jste někdy chtěli zažít obrovské bitvy v Evropě 17. století, bude dobrou volbou nová iterace vycházející z jiné válečné hry studia Pike & Shotte.

Pike & Shotte: Epic Battles v dubnu dostane startovní set jménem Push of Pike. A že to je pořádný macek. V jeho útrobách totiž naleznete obrovské množství figurek, jejichž počet překračuje 1 200 kusů. Vaše armády tak rozhodně nebudou tratit na počtu, kdy mezi jednotkami naleznete několikero velitelů, kornetů na koních, střeleckých a pikenýrských pluků, dragouny i 12 děl.

S pomocí takové výbavy pak lze rekonstruovat dva významné střety. Buď se můžete pustit do bojů v rámci třicetileté války, nebo anglické občanské války. Dobrou zprávou ale je, že figurky jednotlivých stran jsou už v základu od sebe odlišené barvou (hnědá a šedá), takže před hraním není vyloženě nutné je barvit a nemusíte tak na první partii čekat několik měsíců...

Push of Pike 3 zdroj: Warlord Games

Kromě samotných figurek v balení přirozeně naleznete i jejich podstavce a příručku ve formátu A5, která vám na 260 stranách prozradí vše, co potřebujete o hraní vědět. Při hraní vám také jistě přijde vhod karta s přehledovými pravidly, návod na montáž a barvení či laserem vyřezaná struktura opevněného panství. Set si můžete v oficiálním obchodě předobjednat za zhruba 3 400 korun.

Jestli vám ale jsou tyto figurky málo, budete si moct ještě pořídit dodatečné krabice, které vám rozšíří řady pěchoty i kavalérie. Krabice pěchoty v sobě skrývá dalších 240 figurek, jež jsou rozdělené do tří pluků. V balíčku kavalérie zase naleznete posily v počtu 93 kusů. Společně s nimi si ještě lze zkrášlit bojiště laserem vyřezanými kulisami, s nimiž postavíte třeba malebnou vesničku. Dostupný také bude balíček žetonů, které označují oběti.

Nejvýhodněji vás vyjde, když si vše zakoupíte v jednom balíčku, který aktuálně stojí 8 000 korun. Všechno ale můžete různě kombinovat, případně kupovat po jednotlivých krabicích. Volba je na vás a vaší peněžence.

Nejnovější články