Představuje se první codex 10. edice Warhammeru 40K. Překvapivě to nejsou Space Marines
Novinka zdroj: Warhammer Community

Představuje se první codex 10. edice Warhammeru 40K. Překvapivě to nejsou Space Marines

4. 9. 2023 14:00 | Wargaming | autor: Patrik Hajda |

Zbrusu nová edice Warhammeru 40,000 je už pár měsíců venku, takže nastává čas příchodu nových kodexů. Bylo takovou tradicí, že se jako první vždy ukázali Space Marines, ale v Games Workshopu se to s 10. edicí rozhodli změnit – jako první se představují Tyranidi.

Nová, 120stránková kniha nahrazuje předchozí Index a uvádí šest nových detachementů (v Indexech měla každá frakce jen jeden) a poctivých 47 datasheetů pro tyranidí jednotky. Codex koupíte přímo od Games Workshopu v přepočtu za tisícovku a už je bohužel vyprodaná jeho sběratelská edice s alternativním obrázkem na deskách, barevnými hranami stran a záložkou.

Kde je kniha, tam jsou i figurky, aby vám ten Codex vůbec k něčemu byl. Novou tyranidí chloubou je masivní obluda zvaná Norn Emissary, kterou složíte z 58 dílků a postavíte na podstavec o průměru 100 milimetrů. Alternativně si ze stejné krabice za 2 200 korun postavíte Norn Assimilatora, který namísto psychických útoků využívá toxické harpuny.

Warhammer 40,000 Tyranids zdroj: Warhammer Community

Další tři nové, o něco menší a levnější modely tvoří Deathleaper, Lictor a Neurolictor, které doplňuje krabice čtyř Biovorů a tři krabice s pěšáky Genestealers, Termagants a Hormagaunts. Mimochodem to, že se Genestealeři konečně dočkali nových modelů je pro všechny hráče nejen Tyranidů, ale i Genestealers Cults.

Nabídku předobjednávek završují tyranidí kostky, datasheetové karty a nechybí ani nová krabice pro herní režim menších bitev Combat Patrol s 32 figurkami.

Vše výše zmíněné se prvním zájemcům začne rozesílat již 9. září.

Nejnovější články