Necromolds spojuje Warhammer s modelínou. Dotisk s prvním rozšířením je za rohem
Novinka zdroj: Necromolds LLC

Necromolds spojuje Warhammer s modelínou. Dotisk s prvním rozšířením je za rohem

16. 4. 2024 13:00 | Wargaming | autor: Patrik Hajda |

Necromolds: Monster Battles je pořádně jedinečná stolní hra. Jedná se o válečnou figurkovou hru, která se vyznačuje svižností a přístupností. Nicméně to není to hlavní, čím si získala hráče v kickstarterové kampani před pěti lety. Tím je totiž modelína.

V této hře si figurky musíte sami vyrobit. K tomu slouží roztomilé malé knížky, v nichž si ale moc nepočtete. Jsou to totiž formy, do nichž zavřete kus modelíny a po otevření na vás vykoukne krásná figurka, kterou nasadíte na herní plán a vydáte se do boje proti jednomu až třem soupeřům (základ je jen pro dva, ale existuje rozšiřující balíček pro čtyři).

Statistiky jednotlivých figurek máte na zmíněných knížkách a souboje jsou řešené kostkově, přičemž obtížnost hry je natolik variabilní, že by se u ní měli bavit jak zkušení hráči, tak i začátečníci a děti od 9 let.

Necromolds: Call to Arms Expansion zdroj: Necromolds LLC

Nejlepší na tom všem ale je, že poražená figurka se tu nepoloží na bok, ani neodstraní z herního plánu, jako tomu je v případě klasického plastu. Tady jí totiž rozmačkáte a zůstane na herním plánu, takže máte neustále na očích zubožená těla padlých bojovníků.

Zní to jako geniální nápad, který během své první, výše zmíněné kampaně vybral 2,6 milionů korun, ale když se v roce 2022 vrátil na Kickstarter s dotiskem a rozšířením, už se mu podařilo vybrat 13 milionů korun.

A nyní se blíží den, kdy se dotisk s rozšířením Call to Arms dostane ke svým podporovatelům a bude dostupný i pro všechny ostatní zájemce (přesné datum ještě není, ale mělo by se tak stát v průběhu dubna). Základní krabice v oficiálním obchodě stojí 1 400 korun, zatímco rozšíření tisícovku.

Rozšíření přidává mocné postavy, 3D terén a vybaví vaše figurky zbraněmi, jimiž fyzicky probodáte své soupeře, čímž krásně znázorníte jejich přetrvávající zranění. No ještě řekněte, že to je něco, co vás ale vůbec nezajímá?

Nejnovější články