Mohutný wargamingový titul Conquest dostává novou frakci inspirovanou řeckou historií a mytologií
Novinka zdroj: Para Bellum Wargames

Mohutný wargamingový titul Conquest dostává novou frakci inspirovanou řeckou historií a mytologií

11. 1. 2023 12:22 | Wargaming | autor: Ondřej Partl |

Para Bellum Games je společnost, která má pod svými křídly úspěšný a rozlehlý wargamingový svět Conquest, který se dělí na masové válečnictví v Conquest: The Last Argument of Kings (pravidla jsou sepsaná veteránem Alessiem Cavatorem, který přičichl k Warhammeru i Bolt Actionu, kdy nabízí velkou přístupnost, ale s dostatečnou komplexitou) a poněkud osobnější zážitky skrze oči jednotlivých postav v Conquest: First Blood. Tento svět se následně neustále rozšiřuje, kdy o jeho podobě rozhodují i samotní fanoušci skrze různá hlasování a eventy. A právě výsledek jednoho takového hlasování do hry zamíří začátkem tohoto roku.

Letos totiž titul rozšíří už v pořadí sedmá frakce, která se jmenuje City States (v překladu Městské státy). Ta přináší kousek historie s fantasy nádechem, jelikož je inspirovaná starověkým Řeckem. To znamená, že se fanoušci dočkají vyrýsovaných hrdinů, které na bitevním poli budou doprovázet bestie v podobě minotaurů.

Základními jednotkami se stanou obrnění Hoplíté, kteří díky svým kopím budou pevně držet linii proti postupujícímu soupeři. Tyto jednotky jsou však rekrutované z řad běžných občanů, takže jim poněkud chybí zkušenosti. O ty se nicméně postarají Falangisté, jež patří do řad ostřílených válečných veteránů. Absentovat však nebude ani unikátní Polemarcha a Aristarcha.

Conquest 4 zdroj: Para Bellum Wargames

Již zmíněné minotaury zde následně nalezneme ve dvou verzích. Thyreani se mohou chlubit svými dvouručními zbraněmi, zatímco Haspisté je mohou následovat se svými mohutnými štíty. A samozřejmě se obsah inspirovaný starověkým Řeckem nemůže obejít bez trochy té zbožnosti, o kterou se postará se svým mocným kladivem Prométhean, jehož s magií doplní Héfaistión.

Aby však příchod této nové frakce byl správně oslaven, tak se zájemci rovnou dočkají i nového startovního setu, ve kterém naleznou vše, co potřebují ke hraní ve dvou hráčích. To znamená, že v balení se bude skrývat 52 figurek, které budou kombinovat zástupce ze City States, proti nimž se postaví houževnatí Nords, takže si to rozdají minotauři s urostlým Jötnarem. Společně s nimi ale také nechybí dvojice pravidel a dvě exkluzivní resinové postavy. Set je zamýšlený pro Conquest: The Last Argument of Kings, ale jeho prvky lze využít i ve First Blood.

Každopádně jestli se vám do světa podaří řádně ponořit, můžete se účastnit eventu Project 8, s jehož pomocí fanoušci určí, kam se titul posune dále a kdo se stane další frakcí. Na výběr jsou tři frakce v podobě zabijáků bohů ze Sorcerer Kings, žoldáků ze Sellswords/Dogs of War a pekelného severského Helu. Hlasování trvá do 27. ledna.

Jestli už jste hrou pohlcení, můžete se podívat do oficiálního obchodu či některé z mála českých speciálek, kde naleznete hromadu různých novinek a několik předobjednávek. Kromě toho se zde skrývá ještě jedna zajímavá nabídka pro začátečníky. Za zhruba 4 800 korun totiž můžete pořídit velký startovní balíček, který v sobě skrývá 90 figurek z frakcí Spires a Hundred Kingdoms, 2 knihy pravidel, 1 průvodce a kostky za výhodnou cenu.

Nejnovější články