Figurkovka Mutant: Year Zero – Zone Wars dorazí začátkem léta
Novinka zdroj: Free League

Figurkovka Mutant: Year Zero – Zone Wars dorazí začátkem léta

24. 4. 2024 14:00 | Wargaming | autor: Patrik Hajda |

Studio Free League je sice známé především svými kvalitními RPGčky, ale v jeho portfoliu najdete i jiný druh zábavy – například kooperativní deskovku Tales from the Loop podle stejnojmenného RPG. A brzy se přidá skirmishová figurkovka Mutant: Year Zero – Zone Wars opět podle stejnojmenného RPG.

Mutant: Year Zero – Zone Wars je ve své základní krabici duelovou hrou, v níž si hráči rozdělí figurky z frakcí Ark Mutants a Genlab Tribes, které svedou bitvu na herním plánu plném 3D terénu z kartonu.

Na mapě byste marně hledali políčka, jelikož pohyb figurek je tu svobodný, limituje ho jen vzdálenost určená měřidlem. Souboje jsou řešené šestistěnnými kostkami, kdy se za úspěch počítá pouze šestka. Nechybí ale možnost kostky přehazovat, čímž ale riskujete své vlastní zranění.

Kromě základu bude v nabídce i rozšíření Robots & Psionics s dalšími dvěma frakcemi (figurkami, žetony, kartami, mapou i terénem), s nímž je zároveň možné hrát ve třech a ve čtyřech hráčích. Zone Wars jsou navíc propojené s RPG Mutant: Year Zero, tedy můžete v něm adaptovat hrdiny a příběhy z vaší RPG kampaně, případně pokračovat ve scénářích z deskovky v RPGčku.

Jak základní hra, tak rozšíření se momentálně rozesílají podporovatelům loňské kickstarterové kampaně, kde hra vybrala téměř 4 miliony korun. Do běžného prodeje oba produkty vstoupí 4. června a každá krabice vás vyjde na 1 500 korun.

Nejnovější články