Do světa Hvězdných válek se v příštím létě vydáme ve figurkové hře Star Wars: Shatterpoint
Novinka zdroj: Atomic Mass Games

Do světa Hvězdných válek se v příštím létě vydáme ve figurkové hře Star Wars: Shatterpoint

10. 11. 2022 13:56 | Wargaming | autor: Ondřej Partl |

Ani jsme se příliš neohřáli a po předchozí novince z minulého týdne, která se týkala podrobnějšího představení chystané karetní duelovky Star Wars: The Deckbuilding Game, tu máme oznámení dalšího projektu z předaleké galaxie. Jeho jméno je Star Wars: Shatterpoint a přináší nám ho společnosti Asmodee a Atomic Mass Games (tvůrci figurkovky Marvel: Crisis Protocol). Vyměníme v něm karty za figurky, s nimiž se budete vydávat do jednotlivých šarvátek.

Titul se bude odehrávat v dobách klonových válek, kdy hráčům chce dát možnost změnit osud celé galaxie, a to od známých a civilizovaných světů až po Vnější okraj. Vše v rámci jednotlivých bitev, v nichž budete velet údernému týmu, který si složíte z hromady důvěrně známých postav (Obi-Wan Kenobi, Hrabě Dooku, Ahsoka či Grievous), s nimiž se budete pokoušet plnit jednotlivé cíle dříve než tým soupeře. Aby se vám to ale podařilo, je třeba efektivně využívat jednotlivých schopností a dovedností, ale také mít dobrý taktický plán.

Zatím to vypadá, že samotné týmy budou operovat spíše s menším měřítkem a zřejmě budou prozatím chybět vozidla. To by ale mělo nahradit kvalitní a detailní zpracování jednotlivých figurek, které uspokojí začátečníky i pokročilejší fanoušky. Navíc se rozhodně neztratí ani váš štětec, protože postavičky dostanete nenabarvené. K tomu budou vyhotovené ve stylu starších animovaných seriálů či filmů.

„Návrh a vývoj hry Star Wars: Shatterpoint je naším milostným dopisem, který vyjadřuje vzrušení z toho, když jste se jako dítě probudili do sobotního rána. Chtěli jsme využít všechny skvělé věci na Star Wars, tedy akci, dobrodružství a ikonické postavy a vytvořit s nimi figurkový Star Wars zážitek, který by vypadal, jako by vyšel přímo z animáků 80. a 90. let,“ okomentoval úmysly Will Shick, ředitel vývoje produktů ve společnost Atomic Mass Games.

Vydání je naplánované na červen příštího roku. Tím, jak se tento datum bude blížit, se o hře dozvíme další podrobnosti. Zatím se však můžete podívat na první videoukázku výše, která vám dá jasný pohled na to, jaké figurky můžete očekávat.

Nejnovější články