Chcete proniknout do wargamingu? Mythic Commander láká na velmi přístupný zážitek za pár korun
Novinka zdroj: Modiphius Entertainment

Chcete proniknout do wargamingu? Mythic Commander láká na velmi přístupný zážitek za pár korun

26. 4. 2023 9:43 | Wargaming | autor: Ondřej Partl |

Máte v poslední době chuť proniknout do světa wargamingu, ale nechce se vám za to utrácet příliš mnoho peněz, případně věnovat vyloženě velké množství času? Tak to by vás možná mohlo zajímat blížící se vydání rulebooku hry Mythic Commander, kterou má pod palcem společnost Modiphius Entertainment.

Tento rychlý wargamingový zážitek pro dva hráče nabízí možnost převtělení se do kůže generála armády, která je složená z různých chrabrých válečníků, netvorů, mágů i kusů obléhací mašinerie, jejichž kombinace vytvoří grandiózní potyčku plnou mečů, šípů i magie. Jednotlivé armády v sobě mohou míchat jednotky 7 fantasy frakcí a 6 civilizací, kdy každá nabízí jiná vylepšení, jež ovlivní schopnosti jednotek. Hra je řízená kartami rozkazů a kouzel, ale do průběhu bitvy také přirozeně promluví vaše schopnost taktizovat.

Tím důležitým bodem je ale skutečnost, že do hraní se lze pustit za pouhých 425 korun. Za tyto peníze dostanete čtyřicetistránkovou knihu pravidel, která je doplněná o oboustrannou mapu a žetony jednotek, poškození i morálky. Součástí balení jsou rovnou i hrací karty, takže jediná dodatečná věc, kterou k odstartování krvavých bojů potřebujete, je sada vlastních šestistěnných kostek.

Kdyby vám ale kartonové žetony nestačily, hra je kompatibilní v podstatě se všemi fantasy figurkami, které máte doma. Na přiložených mapách lze využít podstavce do šířky 40 mm, zároveň máte možnost si na základě dodržení pravidel vytvořit vlastní bojiště, na kterém už na šířce záležet vůbec nemusí (ehm). Kromě toho obsahuje balení ještě 6 scénářů, kterými si můžete projít v jakémkoliv pořadí. Vydání hry Mythic Commander je očekávané koncem května.

Nejnovější články