BattleTech dostává nové krabicové sety představující ideální příležitost pro nováčky
Novinka zdroj: Catalyst Game Labs

BattleTech dostává nové krabicové sety představující ideální příležitost pro nováčky

26. 10. 2022 13:22 | Wargaming | autor: Matouš Vrba |

Nová verze krabice pro začátečníky v deskové hře BattleTech je nyní oficiálně v prodeji a už je dostupná i v českých obchodech. Oproti předchozí verzi je kromě jiného přebalu také změněn jeden z plastových ‘Mechů v krabici. Místo Wolverina, kterého lze získat také v krabicovém setu BattleTech: A Game of Armored Combat, nabízí tato krabice velmi populárního Vindicatora, jehož model se zatím v žádném jiném oficiálním produktu BattleTechu nevyskytuje.

Pro sběratele plastových figurek BattleTech nebo pro fandy frakce Capellská konfederace (pro níž je Vindicator „značkový“ ‘Mech) je nový set prakticky povinnost. Pokud uvažujete například o uvedení svého známého nebo své ratolesti do světa BattleTechu nebo sami chcete s touto skvělou hrou začít, je BattleTech Beginner Box s jeho zjednodušenými pravidly, základní mapou, dvěma plastovými a osmi papírovými mechy určitě dobrou vstupní branou.

BattleTech Alpha Strike Box Set zdroj: Catalyst Game Labs

Pro zájemce o souboje ‘Mechů ve 31. století nedávno přišla další skvělá zpráva, a to brzké vydání velkého krabicového setu pro Alpha Strike. Tato zrychlená varianta BattleTechu se oproti klasickým pravidlům specializuje na souboje větších počtů ‘Mechů a vševojskových uskupení s menším důrazem na detailní simulaci samostatných jednotek.

Blížící se krabice Alpha Strike Boxed Set má obsahovat zkrácená pravidla zaměřená jen na ‘Mechy, 13 plastových figurek ‘Mechů (z nichž 2 jsou úplně nové a sedm je nových variant již existujících modelů), karty bitevní podpory (reprezentující zjednodušená pravidla například pro artilerii, miny na bojišti či letecké bombardování), dva archy kartonových stromů a patnáct kartonových budov pro zpestření terénu.

Tento set by měl bohatě stačit pro rychlý nástup do pravidel Alpha Strike a obsahuje vše, co je potřeba, aby se i úplný začátečník mohl ihned vrhnout do plnohodnotné bitky. Pro zastánce klasických pravidel set stále nabízí třináct figurek za dobrou cenu, které jsou kompatibilní mezi oběma herními systémy, z nichž dvě (rychlý Wraith a klanový Pouncer) zatím nelze oficiálně jinak získat. Alpha Strike Boxed Set byl ohlášen na třetí čtvrtletí roku 2022, takže lze předpokládat, že už brzy bude v obchodech.

Nejnovější články