Blíží se druhá kickstarterová kampaň BattleTechu s desítkami nových figurek
Novinka zdroj: Catalyst Game Labs

Blíží se druhá kickstarterová kampaň BattleTechu s desítkami nových figurek

13. 10. 2022 15:50 | Wargaming | autor: Matouš Vrba |

Studio Catalyst Game Labs (vydavatel deskovek, pravidel a knih se značkou BattleTech) dnes oficiálně oznámilo, že druhá kickstarterová kampaň pro hru BattleTech je odložená na březen roku 2023. Kampaň pod názvem BattleTech: Mercenaries měla původně začít už na podzim tohoto roku.

Předchozí kampaň BattleTech: Clan Invasion se setkala se značným úspěchem, když se jí podařilo vybrat přes 63 milionů korun z cílových 758 tisíc a kampaň je doteď 167. v žebříčku nejvíc vybraných peněz mezi všemi kategoriemi na Kickstarteru, což podle mě dobře ilustruje, jak BattleTech v poslední době znovu zažívá renesanci a rozmach popularity.

Zatímco poslední kampaň měla za hlavní cíl představení krabicového setu s rozšiřujícími pravidly pro takzvané Klany a nových plastových modelů pro jejich 'Mechy, chystaná kampaň BattleTech: Mercenaries bude zaměřená na žoldáky. Co to bude v praxi znamenat, ještě není jasné, ale hlavním tahákem kampaně je rozšíření stávajícího počtu plastových modelů o více než 50 nových kousků.

BattleTech Mercenaries zdroj: Tisková zpráva

Nutno podotknout, že pro valnou většinu jednotek ze světa BattleTechu momentálně neexistuje odpovídající reprezentace ve formě figurky, pokud nechcete sáhnout po modelech ze starých edic, které jsou po estetické i kvalitativní stránce velmi nekonzistentní a těžko k sehnání, a nebo po neoficiální cestě 3D tisku. Zvýšení počtu figurek v redesignovaném novém hávu o téměř 50% (v aktuální edici zatím existuje 115 unikátních modelů) je tedy samo o sobě výborná zpráva pro všechny fanoušky BattleTechu!

Další zajímavá informace ohledně nové kampaně je rozšíření zatím dostupných figurek o vševojskové jednotky (angl. combined arms). Jinak řečeno, kromě samotných 'Mechů, kteří jsou samozřejmě ústředním bodem celého BattleTechu, se konečně dočkáme redesignovaných modelů tanků, vznášedel, obrněných transportérů, helikoptér, a dokonce i kvadrupedálních 'Mechů. Tyto jednotky mohou ozvláštnit hru o další herní mechaniky a poskytnout hráčům nové způsoby, jak porazit protivníka. Nezbývá tedy než se těšit a doufat, že s kampaní proběhne vše podle plánu a bez odkladů.

Nejnovější články