Zpříjemněte si hraní RPG Pathfinder poslechem oficiálního hudebního doprovodu
Novinka zdroj: Paizo

Zpříjemněte si hraní RPG Pathfinder poslechem oficiálního hudebního doprovodu

27. 2. 2024 15:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Doba jde kupředu a čím dál víc lidí při hraní stolních RPG využívá moderní technologie. Může se jednat o online hraní přes virtuální rozhraní, digitální doplňky nebo prostý hudební podkres. A studia jdou samozřejmě takovým trendům naproti. Kdo sleduje kampaně na Kickstarteru nebo podobných platformách, vidí stále častěji dodatečné cíle, které slibují zpracování pravidel pro virtuální hraní či vytvoření oficiálního soundtracku.

Na internetu samozřejmě najdete spoustu hudebních atmosférických playlistů, a dokonce existují dedikované programy plné ambientní hudby a zvuků, které si můžete stáhnout přímo do telefonu. Není ale nad to mít podkres přesně na míru, protože to samo o sobě je pro atmosféru u stolu k nezaplacení.

To si dobře uvědomuje studio Piazo, které uzavřelo spolupráci s Michael Ghelfi Studios, aby hráčům společně přinesli originální hudbu pro nejnovější dobrodružství své nejpopulárnější hry Pathfinder. Zatím potvrdili soundtrack pro dvě nejnovější dobrodružství s tím, že další budou nejspíš následovat.

Jedná se o takzvaný Adventure Path, tedy jednotlivé příběhy, které vycházejí na měsíční bázi a každoročně dají dohromady minimálně dvě celé kampaně. Svůj hudební podkres tedy dostane chystaný Seven Dooms for Sandpoint a Wardens of Wildwood. Zároveň by společnost Michael Ghelfi Studios měla dodat hudební podkres i k současnému Season of the Ghost.

Skladby budou dostupné ke stažení přímo ze stránek Paiza nebo k poslechu na YouTube, Spotify a Bandcampu tvůrce. Paizo momentálně pracuje i na jejich přenesení do populárních virtuálních herních klientů, jako je třeba Foundry VTT. K budoucím plánům s hudbou nedalo vydavatelství přesné informace, ale nechalo se slyšet, že u dvou alb se nezastaví.

Nejnovější články