Neúspěšná kombinace známého fantasy světa a starší blafovačky v Pathfinder Revolution! se vrací
Novinka zdroj: Steve Jackson Games

Neúspěšná kombinace známého fantasy světa a starší blafovačky v Pathfinder Revolution! se vrací

15. 11. 2023 11:15 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Revolution! je postarší blafovačka Philipa duBarryho, ve které se hráči snaží silou, podvody i vydíráním ovládnout kolonii. V minulém roce se společnost Steve Jackson Games (vydavatel Munchkina) rozhodla hru převést do nějakého známého prostředí a nabídnout ji tak současnému publiku. Volba padla na fantasy svět RPG Pathfinder, z čehož vznikla desková hra Pathfinder Revolution!, která si v minulém roce prošla neúspěšnou kickstarterovou kampaní. Tento nezdar ale společnost nakonec nezastavil ve vydání crossoveru.

Pathfinder Revolution! zdroj: BoardGameGeek

Novinka do velké míry vychází z původní hry, což znamená, že se 3 až 6 hráčů opět snaží ovládnout místní dějiště, kterým je tentokrát město Korvosa. Tato vstupní brána do bájné Varisie, jež se poprvé představila v příběhu Curse of the Crimson Throne, se stane kulisou války o moc, v níž se používá hrubé síly, vydírání, úplatků a dalších prohnaných taktik, kvůli nimž mnoho zúčastněných dost možná nevyvázne se zdravou kůží.

Postupně tedy budete přistupovat k několika místním frakcím, do nichž patří třeba učenci z univerzity nebo řemeslníci následující svého cechmistra. Dostat se na kobylku každé z nich vyžaduje odlišný přístup. Někteří slyší na cinkání zlaťáků, ostatní se budou bát, abyste na světlo nevynesli jejich nekalé praktiky. A když nic jiného nepomůže, vždycky jim můžete ukázat, zač je toho loket.

V každém kole hráči tajně přihazují své omezené zdroje, aby se pokusili získat výhodu nad ostatními. Aby se k ní dostali, musí přebít nabídky všech soupeřů, což vyžaduje dobré předvídání a trochu toho štěstí. Pravidla jsou v zásadě velice jednoduchá, ale dohromady mají tvořit unikátní zážitek, který v sobě na poli jedné hodiny spojuje blafování, správu zdrojů a sociální dedukci.

Vzhledem k tomu, že titul pojme až šest hráčů, jsou součástí Pathfinder Revolution! i dvě dodatečná rozšíření původního základu, jež nabízí oboustrannou herní desku (liší se podle počtu hráčů) a několik dalších vylepšení a postav, které lze ovlivňovat. Zahraniční hráči si mohou produkt zakoupit od tohoto týdne v přepočtu za zhruba 1 360 korun. I když vychází z původních pravidel od duBarryho, o dodatečné úpravy se postarala dvojice Sam Mitschke a Randy Scheunemann.

Nejnovější články