Žalovaný Netflix se dohodl s tvůrci stolního RPG podle filmu Rebel Moon
Novinka zdroj: Netflix

Žalovaný Netflix se dohodl s tvůrci stolního RPG podle filmu Rebel Moon

31. 1. 2024 13:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

O tom, jak studio Evil Genius žalovalo streamovacího giganta Netflix kvůli pochybným tahanicím kolem zrušení RPG ze světa nového počinu Zacka Snydera Rebel Moon, jsme vás informovali koncem loňského roku. Nakonec obě společnosti uvedly, že se přátelsky dohodly, a Netflix dokonce poděkoval Evil Genius za jejich profesionalitu.

Co to znamená pro hráče? Vlastně nic dobrého. Situace kolem RPG podle filmu se nemění a podle všeho se ho nikdy nedočkáme. Pokud bych měl hádat, tak právě premiéra filmu obě společnosti uklidnila. Netflix i Zack Snyder se totiž snažili přesvědčit diváky, že je čekají nové Star Wars, ale podle všeho se jim to nepodařilo.

Na IMDB si první díl Rebel Moon s podtitulem Zrozená z ohně odnesl jen 5,6 bodů z 10, na ČSFD je to 47 % a na webu Rotten Tomatoes si snímek od kritiků vysloužil pouhých 22 %, přičemž divácké hodnocení je tam na 58 %.

Možná se společnosti dohodly na základě rozumných argumentů nebo stejně jako diváci pochopily, že z téhle značky asi přelomový titul nebude. Naštěstí alespoň hráči a obchody, co si hru stihli předobjednat, se teď mohou obrátit přímo na studio Evil Genius, které jim bude vracet peníze. Platba by měla proběhnout od 7 do 10 dnů od obdržení potvrzujícího e-mailu.

Nejnovější články