Zahrajte si zdarma fantasy příběh plný skutečného výzkumu v RPG The Lost Universe přímo od NASA

6. 3. 2024 15:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Není ničím neobvyklým, že se věda snaží přicházet se zajímavými a zábavnými způsoby, jak se představit široké veřejnosti. Ale to, že právě americká NASA přichází s RPG dobrodružstvím, dokazuje, že se náš oblíbený koníček doopravdy dostává do mainstreamu. Příručka The Lost Universe je příběhem, který v sobě pojí fantasy dobrodružství s poznatky o vesmíru i historii. Ptáte se, jak se něco takového může spojit? Vlastně velice chytře.

The Lost Universe je příručka o 44 stranách, která je zdarma dostupná přímo od NASA. Vypráví příběh o planetě Exlaris, ze které se díky černé díře stane toulavá planeta. Její obyvatelé se pomocí magie zachrání a zkoumají vesmír. Najdou Zemi a rozhodnou se ukrást Hubbleův vesmírný dalekohled, což se jim i podaří. Vaše postavy jsou pozemšťané, kteří se přenesou do těl obyvatel Exlarisu a musí zjistit, o co tady jde a co za tím vším stojí během 3 až 4 hodinového dobrodružství.

The Lost Universe zdroj: NASA

Z tohoto popisu vám může dojít, jak hezky se pojí skutečné vesmírné jevy s fantastikou a už v úvodu vám hra vysvětlí, co to vlastně je ten dalekohled a jaká je jeho důležitost při průzkumu vesmíru a další zajímavé detaily.

Pak se přesunete do samotného Exlarisu, kde sice máte intuitivní znalosti svých postav a víte, jak bojovat a sesílat kouzla, ale samotnou toulavou planetu už neznáte. Takže budete odhalovat všechno hezky od nuly a snažit se zjistit, jak jste se sem dostali a jak toto magické místo funguje.

Příručka je navíc psaná tak, aby se dala použít v jakémkoliv herním systému, ale je z ní cítit hlavní kompatibilita s D&D 5E, což je vcelku pochopitelné. Každopádně ji doporučuji stáhnout snad každému. Hezké zpracování kombinuje fantasy se skutečnými záběry vesmíru z archivů NASA a v dodatcích najdete i spoustu zajímavých dodatečných informací.

Samozřejmě, že příběh nejde nijak extrémně do hloubky, protože myslí právě na ty, kteří pořádně černé díry nebo toulavé planety neznají, ale stále se jedná o skvělý naučný narativ spojený s příjemným fantasy dobrodružstvím.

Nejnovější články