V prvním rozšíření pro skvělé RPG Heart se podíváte do samotného Srdce
Novinka zdroj: Rowan, Rook & Decard

V prvním rozšíření pro skvělé RPG Heart se podíváte do samotného Srdce

5. 3. 2024 9:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Heart: The City Beneath je jedním z nejdivnějších, nejnápaditějších a nejkrásnějších prolézání kobek, které na poli RPG můžete momentálně prožít. Ostatně o tom svědčí i naše recenze, v níž hra dostala Zásah! Teď tvůrci přichází skrze kampaň na Backerkitu s prvním velkým rozšířením v pevné vazbě, které se jmenuje stylově Dagger in the Heart.

Příběh Dagger in the Heart se točí kolem stroje, který se prokopává kamenem, krví, kostmi, prostorem i časem a kolem trojice hlavních záporáků, kteří ho chtějí ovládnout, aby jim pomohl dosáhnout jejich plánů. Každý z nich je originál a postaví vám do cesty jiné překážky.

Ptolemy Bay je překupník zbraní, který využívá chaotickou magii k vytvoření co nejsilnějších nástrojů destrukce; Aramos je zdiskreditovaný politik vládnoucí mocnou magií; a nechybí ani tajemný vůdce kultu známý jen jako Ten, který čeká v popelu. Je jen na vás, abyste zastavili jejich úmysl přeměnit stroj na zbraň, s jejíž pomocí by přepsali osud světa.

Dagger in the Heart zdroj: Rowan, Rook & Decard

Na 144 stranách knihy pak kromě trojice antagonistů najdete nové listiny, střetnutí, NPC, místa k prozkoumání i hotové postavy připravené okamžitě vyrazit vstříc otevřené ráně v samotné realitě a samozřejmě mnoho dalšího, co ke kampani potřebujete.

Dagger in the Heart na Backerkitu stojí 444 korun v PDF nebo 1 tisíc korun ve fyzické verzi. Nechybí ani verze se zástěnou pro vypravěče za 1 780 korun, zatímco sběratelská edice za 10 300 korun je už vyprodaná (nabízela speciální verzi základních pravidel v kožené vazbě, kde byl každý kus jedinečný).

Kampaň ale myslí i na ty, kteří nevlastní původní hru, kterou ke hraní potřebujete a za 2 100 korun si ji můžete pořídit v pevné vazbě společně s novým rozšířením Ke každé fyzické knize dostanete i její elektronickou verzi a poštovné s daní tvůrci odhadují na 444 korun.

Do konce kampaně zbývá ještě necelý měsíc, ale už teď se dodatečné cíle kupí díky 3 milionům vybraným korunám. Bude další příručka pro vypravěče, víc ilustrací, vylepšené desky knihy o lesklé prvky, tři barevné záložky a upřímnost, jaká se moc nevidí – bonusová finanční odměna pro autora a ilustrátora za jejich – doufejme dobře odvedenou – práci. Finální verze knihy by měla být rozesílaná podporovatelům kampaně nejpozději v září roku 2024.

Nejnovější články