Zahrajte si pořádný hororový slasher v RPG Slash!
Novinka zdroj: Skullcamera Games

Zahrajte si pořádný hororový slasher v RPG Slash!

27. 7. 2023 10:45 | RPG | autor: Michal Krupička |

Pokud vám něco říká Noční můra v Elm Street, Pátek třináctého, Texaský masakr motorovou pilou nebo třeba geniální Chata v horách Josse Whedona, budete jako doma v novém RPG nazvaném podle hororového žánru prostě Slash! Hra přichází s vlastním systémem, který má dopomoci k pocitu, že se vaši hráči ocitli uprostřed osmdesátkové nebo devadesátkové klasiky, kde na ně čeká zákeřné monstrum, psychopat nebo jiná temná síla. Právě teď ji můžete podpořit na Kickstarteru.

Zdá se, že jedním z hlavních motivů budou archetypy postav jako nerd, hlupák, panna či velitel, kteří jsou nedílnou součástí většiny hororů a hráči napoví, jak postavu hrát. Další archetyp bude mít v rukou vypravěč a nejedná se o nikoho jiného než samotného záporáka, ať už je řeč o duchovi či obludnosti. Hra ale nabízí i možnost si rychle vygenerovat zlounovy schopnosti třeba pomocí balíčku karet, který je součástí kampaně.

Postavu pak tvoří vlastnosti, dovednosti i strachy. Příběhy ve Slash! budou mít strukturu tří aktů, jak tomu ostatně bývá i ve filmovém hororu a celou dobu budou postavy vytvářet příležitosti a překážky, které ovlivní děj. Zároveň během přechodů mezi akty dostanou nové dovednosti a další vylepšení závislé na jejich archetypu.

Slash! zdroj: Skullcamera Games

Díky téhle struktuře by měl jeden příběh trvat jedno až tři sezení. Pravidla se snaží být rychlá, dramatická a vytváří filmové, adrenalinové a děsivé situace. V tom by jim měl pomoci i unikátní systém hodů, v němž používáte speciální kostky, které jsou buď dostupné v kampani ve fyzické podobně, nebo zdarma na internetu.

Autoři píší, že se inspirují u kombinace RPG Genesys a deskové hry TIME Stories. Kostky mají tři typy barev a speciální symboly, které společně určují, co hod vlastně znamená. Zároveň budete muset hlídat strach postavy, protože vyděšená rozhodně nebude podávat optimální výkon. Rychlou verzi pravidel obdržíte až po podpoření kampaně, ale už teď si můžete dát kvíz, který vám pomůže s výběrem postavy.

Slash! Jde samozřejmě koupit jako PDF, dokonce ve dvou verzích. V první dostanete jen základní knihu za necelých 220 korun. Neobsahuje ale bonusové věci odemknuté během kampaně nebo The Muddybrook Mystery, tedy předpřipravený příběh o partě studentů. Pokud chcete i tohle, vyjde vás PDF na 413 korun.

Další varianta je vzít si knihu v pevné vazbě a nechat si vedlejší příběhy v elektronické podobě, což stojí 914 korun. Nejlehčí ale možná bude vybrat si prostě full package, jak vývojáři tenhle stupeň příspěvku nazývají. Obsahuje knihu v pevné vazbě, tři balíčky karet pro rychlou tvorbu postav, záporáků i map. Nechybí ani sada devíti kostek a jediné, co zůstává v elektronické podobě, jsou dodatečné příběhy.

Tato kompletní edice vyjde na něco málo přes 1 700 korun. Poštovné k fyzickým verzím knih je 326 korun a v případě balíčku s vyšší edicí hry 543 korun. Tvůrci již vybrali téměř 700 tisíc korun, což je víc než trojnásobek původně požadované částky, čímž pádem byly odemčené nové archetypy. Kniha by měla vyjít v lednu roku 2024.

Nejnovější články