World of Darkness představuje výhled na rok 2023
Novinka zdroj: Paradox Interactive

World of Darkness představuje výhled na rok 2023

20. 1. 2023 10:28 | RPG | autor: Michal Krupička |

Se začátkem nového roku se nám populární svět temnoty rozhodl představit své plány do budoucna. Pokud by někdo nevěděl, co to World of Darkness je, tak se jedná o RPG o nadpřirozených bytostech, které známe hlavně z hororů. Nejpopulárnější je pak jeho část Vampire: The Masquerade pojednávající o upírských klanech soupeřících o nadvládu nad moderním světem.

Právě ti také odstartovali roku 2018 sérii příruček už páté edice této legendární hry. Fanouškům ale bylo jasné, že další na sebe nenechají dlouho čekat. Původní svět totiž obsahoval dobrodružství za lovce nadpřirozených monster, vlkodlaky, nebo dokonce mumie a víly.

Tak se i stalo, když minulý rok vyšla oficiální příručka pro lovce nazvaná Hunter: The Reckoning a rovnou došlo na vydání ukázky knihy, která je po registraci/přihlášení ke stažení na oficiálních stránkách. Ukázka odhaluje nové mechaniky při tvorbě postavy, ale nahlíží i na to, jak budou vypadat monstra.

Konkrétně vybírá La Celestinu, oživlého mexického manekýna lovícího neopatrné oběti poblíž svého úkrytu. Stačí se přihlásit a můžete nahlédnout do nových pravidel. K nim navíc na tento rok bylo ohlášené rozšíření Lines Drawn in Blood, které nabídne čtveřici příběhů vhodných jak k nastartování nové kampaně, tak obohacení té stávající.

World of Darkness 4 zdroj: Paradox Interactive

Nejzajímavější oznámení plánů na tento rok se ale týká vlkodlaků. Ti dostanou konečně vlastní pravidla nazvaná Werewolf: The Apocalypse 5th. Byly nám už představené i formy, ve které se váš vlkodlak bude měnit – člověka, klasického vlka i vlčího humanoida. Další formy se pak nachází mezi nimi a celkem je jich k dispozici pět. Dále jsme dostali k nahlédnutí už i pětici kmenů, ke kterým váš chlupáč bude moci patřit nebo třeba k jaké fázi měsíce se přikloní. Všechno jsou ale vcelku zkratkovité informace a na detaily si budeme muset ještě počkat. Nicméně tvůrci slibují akční reimaginaci klasické hry.

Stejně tak si budeme muset počkat na další podrobnosti ze světa World of Darkness jako takového. Ne ale zase tak dlouho. Čtvrtého února totiž proběhne Renegadecon, na kterém se budou věci kolem WoD odhalovat a dočkáme se hlubších náhledů do pravidel. Navíc con probíhá celý online, takže pokud si o půl dvanácté večer naladíte přenos třeba na Youtube, dostanete vše z první ruky.

Není to ale vše, co nás v roce 2023 čeká. Populární herní stream NY by Night se dočká třetí sezóny. Pozornost dostane i projekt V5 Wiki, který by měl sloužit jako rychlý zdroj informací na jedné stránce o světě upírů. Dojde i na karetní upíry v podobě nových předpřipravených balíčků pro Vampire: The Eternal Struggle i na rozšíření pro karty Vampire: The Masquerade Rivals. Navíc pro ty, kteří na Kickstarteru podpořili Vampire: The Masquerade – Chapters, přichází dobrá zpráva v podobě toho, že by hra brzy měla dorazit do jejich domovů.

Vypadá to tedy, že rok 2023 bude pro WoD narvaný obsahem, a to ještě stále není vše. Sami tvůrci zmiňují, že ve svém výčtu záměrně vynechali třeba videohry. Údajně ale mají hodně co oznamovat. Jen s tím počkají na nějaký dramaticky vhodnější moment. Tak snad se dočkáme i informací o druhých Bloodlines, které vypadají prokleté víc než jejich samotní upírští protagonisté.

Nejnovější články