Chystaná příběhová deskovka Werewolf: The Apocalypse – Retaliation vám umožní zažít vlkodlačí běsnění
Novinka zdroj: Flyos

Chystaná příběhová deskovka Werewolf: The Apocalypse – Retaliation vám umožní zažít vlkodlačí běsnění

16. 11. 2022 14:11 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Temný a paranormální svět World of Darkness v poslední době nezažívá úplně špatné časy. Ano, je sice pravdou, že třeba ve videohrách stále toužíme po Bloodlines 2, které se potýká s poněkud problematickým vývojem, ale například ve světě deskovek si můžeme zahrát skvělou karetní hru Vampire: The Masquerade – Vendeta či povedené legacy Vampire: The Masquerade – Heritage. A jestli by vám to bylo málo, tak společnost Flyos Games, tedy tvůrci kooperační příběhovky Vampire: The Masquerade – Chapters na Kickstarteru spustili kampaň k dalšímu svému projektu. A již vybrali trojnásobek požadovaných 3,5 milionu korun.

A tentokrát se od upírů přesuneme k vlkodlakům, jelikož se jedná o příběhový dungeon crawler Werewolf: The Apocalypse – Retaliation. Ten chce přinést pořádnou a dospěláckou zábavu, v níž se nebude šetřit násilím a epickými momenty odehrávajícími se v Yosemite Valley, kde se budete mstít za zničený caern (posvátné vlkodlačí místo). Nicméně to, jak to celé bude probíhat, bude značně záležet na vás a vašich volbách v kampani složené ze 30 scénářů hratelných v jednom až čtyřech hráčích. Herní doba vychází zhruba 30 minut na hráče, takže v plném počtu si vyhraďte dvě hodinky.

Jak už bylo řečeno, hratelností se jedná o dungeon crawler, který se zaměřuje na spolupráci mezi hráči. Na úplném začátku si vytvoříte svou vlastní postavu, kdy si vyberete jednotlivé formy (Homid/lidskou, Lupus/vlčí a Crinos/vlkodlačí), kmen, příběh a statistiky. Následně se pustíte do hraní, kde vás čekají intenzivní souboje, různé příběhové události, obchodování, vyšetřování či rozhovory doplněné o ověřovací hody kostek.

Do celého snažení se ale také přimíchají dodatečné věci, jako třeba zuřivost, spojenci či speciální strategie smečky. Nebojácní hráči se navíc do hraní mohou pustit se „zapnutou“ permanentní smrtí, případně s dodatečnými modifikátory obtížnosti. Více se dozvíte z kompletních pravidel. Ovšem praxe bývá nejlepším učitelem, takže si už nyní můžete vyzkoušet první scénář v Tabletop Simulatoru či na Tabletopii.

V případě, že se vám po vyzkoušení titul zalíbí a chtěli byste si ho pořídit, tak si možná nejdříve zkontrolujte svou peněženku. Nejedná se totiž o nic moc levného. Na základní, avšak naditou krabici se všemi bonusovými cíli z Kickstarteru si totiž musíte připravit zhruba 2 650 korun. Za zhruba 4 750 korun k tomu všemu získáte ještě 4 rozšíření Aftermath, které dodávají další scénáře, figurky a kmeny. No a za macatých 7 200 Kč si ještě připočtete kovové kostky a žetony trofejí, namalované figurky hlavních postav, sáček pro všechny kmeny a miniatury pro terén, které vám nahradí kartonové komponenty.

K už tak dost vysokým částkám je ještě potřeba přidat dopravu, která se podle vámi zvolené edice má pohybovat od 565 do 865 korun. Navíc se nevyhnete ani VATu. Pokud se však i přes to všechno rozhodnete hru pořídit, její dodání můžete předběžně očekávat v březnu 2024.

Nejnovější články