Vyšlo RPG Urban Decay inspirované klasickými bojovkami a akčními filmy
Novinka zdroj: Osprey Games

Vyšlo RPG Urban Decay inspirované klasickými bojovkami a akčními filmy

6. 12. 2023 11:44 | RPG | autor: Michal Krupička |

Automatové klasiky viděné z boku, kde se ve dvou tísníte u jediné konzole nebo automatu na pětikoruny; upocená páčka, dvě tlačítka nebo starý gamepad z tržnice; kopání, skákání a mlácení, než přijde nevyhnutelný odpočet, který se vás zeptá, zda chcete pokračovat vhozením další mince do stroje... Prostě klasika, kterou si pamatuje každý, kdo zkoušel akční pecky typu Street of Rage, Double Dragon a další.

Přesně pro takové lidi jsou určená nová RPG pravidla Urban Decay od Osprey. A samozřejmě nejen pro ně. Pokud jste s láskou konzumovali klasické akční filmy o hrdinovi, který se postaví zkorumpovanému městu a pečlivě zmlátí pěkně po jednom hromadu drsňáků, budete také jako doma.

Příběh je daný: Žijete ve Městě, které má prostě velké M a není třeba za tím nic hledat. Jeho ulice ovládají gangy grázlů a rváčů, policie je zkorumpovaná a dívá se stranou. Jenže co by to bylo za akčního hrdinu, který tohle bude tolerovat? Je čas dát dohromady partu, která má společné hlavně to, že se jí celá situace nelíbí a umí z nějakého důvodu dát do úst všemu, co se kolem ní ukáže a tváří se to, že se jim nelíbí, že Město bude opět volné.

Obmotejte pěsti řetězy, popadněte nunčaky, hole nebo se prostě připravte skopnout motorkáře, který se na vás řítí na Harley, pomocí kopu s výskokem a otočkou. Hlavně když u toho bude hrát pořádně nadupaná podkresová hudba a ideálně pořídíte vonné svíčky s odérem posilovny v parném létě.

Urban Decay stojí na systému CLASH!, který je pro hru jako dělaný. Jednoduchá, ale efektivní pravidla využívají dvě šestistěnné kostky a specializují se právě na intenzivní potyčky, které mají spád. Třeba úplně kašlou na jednotlivá kola soubojů a prostě vsází na navození pocitu staré dobré rvačky, kde je škoda každé rány, která padne vedle.

Zároveň hra vsází na to, že hráči budou pomáhat vypravěči s budováním samotného Města a jeho sousedství vyprávěním o tom, co kde kdo zažil anebo slyšel. Skupina také musí vymyslet svůj tým válečníků se zločinem a vytvořit společné vazby mezi postavami i světem a následně je udržovat.

Urban Decay je k dostání na oficiálních stránkách distributora buď v pevné vazbě za 511 korun, nebo v PDF za 358 korun. Při objednání knihy je ale bohužel třeba počítat s poštovným ve výši 426 korun a daní. Knihu jde ale také zakoupit třeba na Amazonu.

Nejnovější články