Vychází pátá edice RPG Werewolf: The Apocalypse. K předobjednávce knihy dostanete PDF zdarma
Novinka zdroj: Renegade Game Studios

Vychází pátá edice RPG Werewolf: The Apocalypse. K předobjednávce knihy dostanete PDF zdarma

29. 8. 2023 14:58 | RPG | autor: Michal Krupička |

O tom, že RPG Werewolf: The Apocalypse dostane svou již pátou edici pravidel pro populární Svět temnoty (World of Darkness), jsme vás už informovali. Připojí se tak k upírům i lovcům a dostane svou modernější podobu. Ta vyjde již 30. srpna 2023, takže zbývá posledních pár okamžiků pro předobjednávku.

Pokud tak učiníte, dostanete 2. srpna jako bonus i PDF verzi pravidel. Kromě toho si už teď můžete stáhnou zdarma ukázku z knihylistinu pro postavy, která se dá vyplnit rovnou v počítači. Zároveň se dozvídáme více o tom, co bude samotná kniha obsahovat.

Tvůrci označují Werewolf: The Apocalypse páté edice za horor o životním prostředí a spiritualismu. Vlkodlaci jsou díky své kmenové struktuře a podobnosti s původními Američany silně spjatí s Gaiou, tedy duchem země. Ta umírá, ledy tají, teploty rostou a lesy chřadnou. Vlkodlaci jako ochránci země selhali a konec je tu. Nejmladší generace Garou (jak se tu vlkodlaci nazývají) se ale vrhá do posledního boje proti těm, kteří ničí matku zemi.

K tomuto nelehkému úkolu vám příručka nabídne jedenáct vlkodlačích kmenů, ze kterých budete moct vybírat. Samozřejmě poběží na nových pravidlech páté edice World of Darkness, která je logicky modernější než její předchůdci, ať už si fanoušci o zásazích do samotného příběhu Světa temnoty myslí cokoliv. Za základní příručku v pevné vazbě, která má přes 300 stran, na oficiálních stránkách vydavatelství zaplatíte kolem 1 200 korun.

Pokud vás zajímají vlkodlaci a chcete proniknout do legendárního světa, kde můžete potkat upíří klany, lovecké skupiny i vlkodlačí kmeny, je Werewolf rozhodně vhodná volba. Do budoucna se snad dočkáme i dalších klasických příruček i pro pátou edici, protože například mágové, víly, mumie a mnozí další pořád chybí. 

Nejnovější články