Viktoriánské hororové RPG Candela Obscura od tvůrců Critical Role a Blades in the Dark je za dveřmi
Novinka zdroj: Darrington Press

Viktoriánské hororové RPG Candela Obscura od tvůrců Critical Role a Blades in the Dark je za dveřmi

27. 10. 2023 9:27 | RPG | autor: Michal Krupička |

Kdo by neznal Critical Role – snad nejpopulárnější skupinu streamerů hrajících RPGčka. V poslední době jste ne jejich kanálu mohli vidět actual play hry Candela Obscura, na jejíž tvorbě se přímo podílejí. A i v případě, že nemáte rádi Matthewa Mercera a jeho tým, by vás viktoriánské hororové RPG mohlo zaujmout.

Kniha běží na novém systému Illuminated Worlds, který se má stát univerzálními herními pravidly od spřízněného vydavatelství Darrington Press. Jeho popularita se teprve ukáže, ale díky spolupráci se známými tvářemi bude mít přece jen prošlapanou cestu. A přestože viktoriánský horor není zase tak originální, pořád vypadá dobře a jeho koncept je zábavný. Navíc na pravidlech spolupracoval tvůrce Blades in the Dark a jsou tu jisté očividné paralely.

Samotná kniha má přes dvě stě stran a najdete v ní vše potřebné ke hře. Kromě detailů o dobovém zasazení a příběhových pozadích nechybí ani kompletní pravidla pro vytváření postav, čtveřice velkých příběhů a třicet menších, do kterých se vaše skupina může rovnou vrhnout.

Vydání knihy je plánované na 14. listopadu ve dvou edicích. První je klasická v pevné vazbě se saténovou záložkou za 933 korun. Zajímavější je rozhodně limitovaná edice, která má desky v kožence s metalickými detaily od Johna Harpera, který pracoval i na Blades. Limitovaná edice stojí 1 400 korun.

Knihy půjde objednat přes oficiální stránky vydavatelství Darrington Press. Nicméně to nemá evropské zastoupení, proto bude snazší využít nabídku na e-shopu Critical Role, který ji bude také nabízet. Tam zatím fanoušci mohou najít tematické odznáčky, přívěšek na klíče, sadu kostek a bezplatný quickstart. Candela Obscura tak sice nestihne Halloween, ale Vánoce už ano.

Nejnovější články