Candela Obscura, nová hra Critical Role, má venku quickstart zdarma
Novinka zdroj: Darrington Press

Candela Obscura, nová hra Critical Role, má venku quickstart zdarma

31. 5. 2023 8:34 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Zrovna nedávno jsme psali o RPG Candela Obscura, novém projektu vydavatelství Darrington Press a zároveň jejich největších chlebodárců, herců a hráčů z Critical Role. Jde o zbrusu nové RPG, které se dá ve zkratce popsat jako takový mix mezi Vaesen a Bloodborne. Hrajete v něm za členy tajné společnosti vyšetřovatelů nadpřirozených fenoménů a vaší hlavní povinností je vypořádávat se s potvorami, kterým se podařilo ze své domácí sféry proklouznout do té vaší, sympaticky pozdně viktoriánsky stylizované. 

Nejde o zrovna zběsile originální koncept, ale pokud jste fanoušci žánru, dost možná už se vám začínají sbíhat sliny. V takovém případě máte dvě možnosti, jak se do Candely Obscury pustit. První z nich je se na twitchi podívat, jak si první epizodu v novém systému užili samotní Critical Role. Proč se ale spokojit jen s druhorukým zážitkem, když si hru můžete i sami zahrát, no ne?

zdroj: Critical Role

Darrington Press minulý týden uvolnil quickstartovou verzi pravidel. Je dostupná zdarma, má nějakých 26 stran a kromě základních informací o světě a pravidel obsahuje i úvodní scénář, který si můžete rovnou odehrát s předgenerovanými postavami.

Systémově Candela Obscura notně připomíná Blades in the Dark (jak by taky ne, když za ní stojí jeden z jejich tvůrců), což je každopádně dobré znamení. Zda-li je to ale v praxi zábavná hra, to už si budete muset zjistit sami. Nebo dát ještě chvilku nám, než si konečně domluvíme sezení a zjistíme to za vás. 

Nejnovější články