Vetřelčí Alien RPG dostane slibně vypadající rozšíření pro kampaňový mód
Novinka zdroj: Free League

Vetřelčí Alien RPG dostane slibně vypadající rozšíření pro kampaňový mód

4. 5. 2023 11:34 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Když jsem loni v létě recenzoval RPG Alien: The Roleplaying Game, našla se v mém jinak nadšeném textu jediná výtka: Zatímco jeho filmový mód je parádní krvavá jízda plná paranoie a kvalitního hororu, kampaňový herní režim už působí o poznání více unyle. Stejně jako ve filmech, i v RPG to vetřelcům prostě nejvíc sedne v krátkých, adrenalinem narvaných epizodách a je na pováženou, kolik toho mohou nabídnout nad jejich rámec.

Ve Free League ale nad kampaňovým módem zjevně nehodlají lámat hůl, protože právě oznámili – a s tím i spustili předobjednávky pro – rozšíření Building Better Worlds. Jde o modul, který má vypravěčům dát vše, co potřebují k vedení sandboxové kampaně zaměřené na skupiny průzkumníků, pionýrů a kolonistů, vrhajících se temné náruči vesmíru vstříc. 

A ačkoli mi stále připadá, že pokud chcete hrát sandboxové sci-fi RPG, najdou se tu i zajímavější volby (ehm, ehm, kýchy kých), musím uznat, že tiskovka vizi Alienovského volného světa umí prodat dost pěkně. A pěkně v tomto případě znamená temně, drsně a přitom stále – v rámci žánru – realisticky. Horor se tu zřejmě bude zaměřovat nejen na potvory xenomorfní odrůdy, ale také na nemilosrdné vesmírné živly, smrtící mezihvězdné fenomény a depresivně neuchopitelnou velikost a prázdnotu univerza, kterému už jsme my, žánrem poznamenaní, sice stihli uvyknout, ale stejně se jen tak neomrzí. 

Konkrétně nás kromě nových pravidel pro tvorbu postav, nové výbavy, nových lodí a nových mimozemských potvor čeká designový rámec pro sandboxovou kampaň odehrávající se na hraně známého vesmíru, a pokud máte raději, když vás autoři drží pevně za ruku, najdete tu i šest expedic, de facto připravených scénářů hratelných v libovolném pořadí. 

Kampaňový mód pro Alien: The Roleplaying Game zkrátka právě začal vypadat o notný kus lépe. Jak to dopadne, to uvidíme letos říjnu, kdy příručky Building Better Worlds vyjedou z tiskárny – anebo, pokud si modul předobjednáte, v rámci pár týdnů, kdy vydavatel uvolní PDF soubory. 

Nejnovější články