Válečnou hru Conquest rozšíří stolní RPG Conquest: Chronicles and Legends
Novinka zdroj: Para Bellum Wargames

Válečnou hru Conquest rozšíří stolní RPG Conquest: Chronicles and Legends

22. 3. 2024 11:00 | RPG | autor: Patrik Hajda |

Conquest: The Last Argument of Kings, jeden z nejvážnějších konkurentů fantasy Warhammeru, se časem rozšíří o své oficiální stolní RPG Conquest: Chronicles and Legends. Půjde o originální zasazení běžící na otevřené licenci systému 5E, tedy pravidlech D&D.

Ta si ale tvůrci silně upraví pro své potřeby a můžete tak počítat s rasami a třídami typickými pro Conquest, budou tu mechanismy pro Legendární stezky, systém následovníků, výroba předmětů, dojde na lov legendárních monster, obléhání pevností i vyloženě masivní bitvy.

Tvůrci chtějí balancovat na hraně prvků tolik běžných pro fantasy RPG a prvků, které budou působit svěže a neokoukaně. Takže tu kromě hrdinství a vzrušujícího dobrodružství dojde i na politiku a války, díky čemuž má hra působit dospěleji.

Conquest: Chronicles and Legends vyjde v posledním čtvrtletí letošního roku a hned na startu nabídne nejen základní pravidla, ale i příručku Chronicler’s Guide a starter set, který pohodlnou formou zasvětí nové hráče do světa a pravidel hry v rámci kampaně určené pro postavy na 1. až 5. úrovni.

Záhy na to bude následovat kniha Menagerie of Woes, přičemž ročně pak máme ještě očekávat dvě kampaně zaměřené na jednotlivé frakce světa Conquestu a jeden modul s dobrodružstvím. Jste připravení vytvořit si svá vlastní dobrodružství ve světě zmítaném válkou?

Nejnovější články