Vaesen čeká další příběhové rozšíření – a PDFka už jsou k dispozici
Novinka zdroj: Free League

Vaesen čeká další příběhové rozšíření – a PDFka už jsou k dispozici

8. 6. 2023 14:33 | RPG | autor: Pavel Bareš |

A máme tu další oznámení od Free League. Po pondělním rozšíření pro Twilight: 2000 tu máme příběhový modul pro jedno z našich nejoblíbenějších švédských RPGéček vůbec: Severský folkový horor Vaesen.

Nový modul nese název The Lost Mountain Saga a dle oznámení se v něm můžeme těšit na pradávné legendy, strašidelné pověry, společenské intriky a nevyslovitelné děsy a běsy, takže… zkrátka Vaesen přesně tak, jak ho máme rádi.

Na The Lost Mountain Saga je ale zajímavé to, že jeho autorkou je Ellinor DiLorenzo, švédská filmařka žijící v USA, která původní Ságu o ztracené hoře nahrála jako RPG podcast se svými přáteli. Na někoho ve Free League to zřejmě udělalo dojem, protože si ji najali, aby svůj příběh rozpracovala do funkčního scénáře – respektive pěti, které v knize najdete.

Jestli se DiLorenzo jako autorka RPG modulu blýskne, to ještě uvidíme, ale to, jakým způsobem o své sáze mluví, působí rozhodně nadějně. The Lost Mountain Saga jí údajně sloužila jako způsob, jakým v USA mohla vyjádřit svou lásku a stýskání po domově a celá kampaň je protkaná tématy ze švédské kultury i historie.

Sága o ztracené hoře by mohla být fajn způsob, jak se k těmhle tématům trochu přiblížit – a přitom se samozřejmě střetnout tváří v tvář se spoustou nelítostných potvor a ještě nelítostnějších obyčejných smrtelníků. 

The Lost Mountain Saga je nyní dostupná k předobjednávkám. Okamžitě po zakoupení tradičně obdržíte kompletní PDF soubor, zatímco tištěná kniha by měla být k dispozici koncem roku. Anebo, pokud se nebojíte spoilerů, si samozřejmě můžete jít poslechnout Ellinořin původní podcast. 

Nejnovější články