V únoru vyjde dieselpunkové RPG Tomorrow City
Novinka zdroj: Osprey Games

V únoru vyjde dieselpunkové RPG Tomorrow City

5. 1. 2024 11:02 | RPG | autor: Michal Krupička |

Dieselpunk, bratr steampunku, který vyměnil páru za naftové technologie. I když není tolik známý, přesto se těší popularitě nejednoho fanouška. A právě v takovém světě se bude odehrávat nové RPG Tomorrow City, které zní opravdu lákavě.

Tomorrow City zdroj: Osprey Games

Základní příběh se točí kolem titulního města Tomorrow City, které je jedním z posledních míst pro život poté, co se lidstvo téměř vyhladilo pomocí nových technologií. Obrovské moderní město, které mělo přinést svým obyvatelům prosperitu a bohatý život, teď jeho tvůrci popisují jako poslední olejem poskvrněný maják lidstva, napůl útočiště, napůl blázinec.

Ve hře se vžijete do role členů frakce Underground, která bojuje proti korupci a zločinu, ale i šíleným vědcům a jejich experimentům, veteránům války vylepšeným zdejší technologií nebo špiónům a kultistům praktikujícím temnou magii. Město ohrožují zvenčí vzdušní piráti, zevnitř mechanické monstrozity a okultisté manipulující s podivnou geometrií města. Odměnou vám budou znalosti i technologie, které můžete prodat tajemným Paymasterům.

Tato zajímavě vypadající pravidla budou využívat vlastní systém, který je založený na rychlém a snadném vytváření postav společně s lehkými pravidly, která upřednostňují důraz na povahu postav a spád děje. Kniha Tomorrow City bude mít 224 stran a vychází už 27 února 2024. Jediná nevýhoda je, že vydavatelství Osprey Games bohužel nedováží v rámci předobjednávek do Evropy. Pořád tu ale je možnost si předobjednat elektronickou verzi knihy za 553 korun nebo zkusit počkat, zda po vydání nebude kniha k dostání i jiným způsobem.

Nejnovější články