The Marvelous Children of Inang-Uri je RPG, které vás během pár hodin nechá vytvořit svět (a možná ho i zničit)
Novinka zdroj: momatoes

The Marvelous Children of Inang-Uri je RPG, které vás během pár hodin nechá vytvořit svět (a možná ho i zničit)

3. 1. 2024 15:04 | RPG | autor: Michal Krupička |

RPG člověka přece už nepřekvapí, viděl všechny barvy draků, letěl ve všech vesmírných lodích a porazil všechna monstra. Kdepak, milý čtenáři, vždy je tu totiž něco jako The Marvelous Children of Inang-Uri. Tohle RPG vás postaví nikoliv do role jedné postavy, ale udělá z vás celou frakci. Nebudete vyprávět hospodské příběhy, ale tvořit svět a jeho společnost. Nebude to svět ledajaký, bude to svět, kde žijete na magické bytosti jménem Inang-Uri. Co je zač? To je tak trochu na vás a na čtyřech generacích vaší frakce, která tenhle svět ovlivní.

Nejdřív musíte připravit samotnou Inang-Uri pomocí tabulek a kostek. První tabulka určí její podobu pomocí dvou hodů dvěma šestistěnnými kostkami. Bude mít hlavu lva a tělo mořského koníka? Hlavu kozy s tělem z korálů? Další hody pak určí detaily jako věk, prostředí, co jí nebo co je na ní divného (kromě toho, že to je tvor s hlavou kapybary (ne bohužel nebudou zábavná fakta o kapybarách) a tělem želvy). Pak společně sednete k papíru a potvoru si hezky nakreslíte, protože její nákres slouží i jako mapa.

Podobně vytvoříte i svou civilizaci. Utekli jste od hrozivého osudu? Vydáváte se do země zaslíbené? Vyvíjíte se válkou, technologií, magií nebo třeba kulturou? Co z toho je naopak největší hrozba? Pak ještě každý hráč přidá další dva detaily sám za sebe a jde se na samotnou hru, kde rozhodujete, jak to s právě vytvořenou kolébkou civilizace dopadne.

Jak jsem zmiňoval, hra se odehrává na ploše čtyř generací, které musí vaše Inang-Uri přežít. Každá civilizace má svůj scénář, během něhož mohou hráči diskutovat, hrát, začínat projekty, získávat i ztrácet prestiž. Nemusíte však táhnout za jeden provaz, protože mezi vámi může být i frakce zrádců, která naopak chce, aby bytost, na které žijete, zemřela.

Víte, co je na tom podle mě nejlepší? The Marvelous Children of Inang-Uri má pravidla napsaná tak, aby se příběh odehrál za 4-6 hodin. Za tu dobu vytvoříte svět, prožijete v něm čtyři generace a odehrajete osud celé frakce. Pak můžete klidně hrát znovu, na jiném tvorovi, jinde, být někým jiným, odvyprávíte úplně jiný příběh. A navíc samotná kniha vypadá doopravdy skvěle.

Hra se dá koupit jako PDF za 360 korun a na stránkách je ke stažení i demo. Nebo si můžete objednat kopii zdarma tak, že napíšete autorovi na e-mail a on vám jí zašle. Protože jak sám píše: „Koupě hry si velice vážím a jedná se o mou přímou podporu. Kopie zdarma jsou ale také dostupné bez jakýchkoliv otázek, jednoduše mi napište na e-mail.“ Velmi vstřícné gesto.

Nejnovější články