V RPG Punk is Dead si založíte kapelu a vydáte se na turné postapokalyptickou pustinu
Novinka zdroj: Critical Kit

V RPG Punk is Dead si založíte kapelu a vydáte se na turné postapokalyptickou pustinu

7. 3. 2024 11:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Mork Börk měl k hudbě vždycky blízko. Ne nadarmo se o něm mluví jako o metalových, punkových a podobných pravidlech, protože se nese v jejich stylu. Stačí se podívat na vizuální stránku a pochopíte. Jenže nové RPG Punk is Dead kompatibilní právě s Mork Börkem to bere pěkně od podlahy. Vyloženě totiž hrajete za kapelu, můžete si herně skládat vlastní hity, a ještě při tom stylově kosit korporátní upíry, víly a další nadpřirozenou havěť.

Začíná to koncem ve Velké Británii. Jaderná válka, nemoci, rozpad zákonů a zatraceně moc monster. Jeden by řekl, že lidstvo by to v té chvíli mělo zabalit, vykašlat se na to a prostě zmizet. Jenže to ne, lidi jsou jako švábi. Nejenom že přežili, ale ještě jsou takoví jako vy – parta, co se rozhodne dát si turné pustinou, vyhrávat svoje hity a mlátit všechno, co se jim dostane pod kytary. Prostě stejně jako hudebníci z Titanicu odmítnou tuhle potápějící se kocábku opustit.

Jenže, co by to bylo za hru o kapele, kdyby si nešlo skládat vlastní hitovky a klidně si je zahrát. Hudební nástroje nejsou k hraní potřeba, ale pokud máte šikovné kamarády, proč je nepřizvat. Samotné skládání písní pak dodává vaší kapele společné i individuální body na zlepšování hodů.

Nechybí ani povolání jako zpěvák, kytarista, basák, bubeník a podobné. V tuhle chvíli vás už určitě ani nepřekvapí to, že zdejší svět nazvaný Un-united Kingdom budete projíždět ve staré dodávce, která ke kapelám prostě neodmyslitelně patří.

Kampaň na Punk is Dead už bohužel skončila, ale povedlo se jí vybrat přes dva miliony korun. Zájemci si teď musí počkat, zda se spustí předobjednávky nebo až hra vyjde. Knihy by ale měly být hotové už v červnu 2024 a nezbývá než doufat, že se brzy dostanou k široké veřejnosti, protože Punk is Dead zní jako pořádně stylová záležitost nejen pro fanoušky Mork Börku. Mezitím se můžete pokochat vizuálem hry v galerii.

Nejnovější články